Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Triangoli med kronärtskocka

Kronärtskockshjärtan, fylld triangolipasta och avokado passar utmärkt ihop. Fräs rödlöken i olivolja och vänd ner kronärtskocka och låt de sedan koka ihop i en krämig sås av grädde. Blanda pastan med den underbart goda kronärtkockssåsen och servera tillsammans med ruccola och avokadosallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skölj skockorna och låt dem rinna av. Skär dem i klyftor.
  3. Skala och skiva löken. Stek löken i olivoljan i en stekpanna. Vänd ner skockorna och stek ytterligare någon minut. Tillsätt grädden och låt koka ihop några minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Dela och kärna ur avokadon och gröp ur avokadoköttet. Skiva den och blanda med ruccolan. Ringla över vinäger och olivolja. Salta och peppra. 
  6. Blanda pastan med kronärtskockssåsen och servera med sallad.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Pressa i lite vitlök när du steker löken. Smaksätt gärna såsen med lite tryffelolja.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olivolja
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • 2 port pasta (gärna triangoli)
  • 1 avokado
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2710 kJ / 647 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB