Triangoli med kronärtskocka
Kronärtskockshjärtan, fylld triangolipasta och avokado passar utmärkt ihop. Fräs rödlöken i olivolja och vänd ner kronärtskocka och låt de sedan koka ihop i en krämig sås av grädde. Blanda pastan med den underbart goda kronärtkockssåsen och servera tillsammans med ruccola och avokadosallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2018
Ingredienser
2 portioner
1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1 rödlök
1 tsk olivolja
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
2 port pasta (gärna triangoli)
1 avokado
1/2 påse rucola (à 65 g)
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2710 KJ / 647 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater71 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer