Gnocchi med tomat, grönpeppar, salvia och kronärtskocka

7
1 Klimatsmart
Gnocchi med tomat, grönpeppar, salvia och kronärtskocka

Potatisgnocchi är italiensk snabbmat som lätt förvandlas till en grön middag för finsmakare. Den lite ovanliga smakkombon salvia och grönpeppar sätter fart på tomatsåsen till de färdiga potatisgnocchisarna Lägg till kronärtskockshjärtan och du kommer få kärlek kring bordet.

Skriv ut
Gnocchi med tomat, grönpeppar, salvia och kronärtskocka

Ingredienser

4 portioner
1 tsk
grönpeppar i lag
1 msk
olivolja
400 g
pastasås (gärna tomat och vitlök)
1
burk kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
1/2
kruka salvia
ca 400 g
potatisgnocchi
250 g
körsbärstomater
65 g
babyspenat
-
salt och svartpeppar

Till servering

riven parmesanost

För alla

Fri från laktos.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria gnocchi.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesan eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Jenny

2017-01-11

Vi orkade inte köpa inlagd grönpeppar, så vi tog vanlig torkad grönpeppar som vi krossade och stekte i olivolja. Roliga smakblandningar, roliga strukturer, fina färger. Det gick snabbt att göra, även om det var lite pillrigt med allt skärande. Väldigt gott med gnoccin till. Slutsatsen blir en bra vardagsrätt att planera in då och då i veckohandlingen.

Näringsvärde per portion

Energi 1534 KJ / 347 kCal
Fett 11 g
Salt 5 g
Kolhydrater 56 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept