Gnocchi med tomat, grönpeppar, salvia och kronärtskocka
Potatisgnocchi är italiensk snabbmat som lätt förvandlas till en grön middag för finsmakare. Den lite ovanliga smakkombon salvia och grönpeppar sätter fart på tomatsåsen till de färdiga potatisgnocchisarna Lägg till kronärtskockshjärtan och du kommer få kärlek kring bordet.
Ingredienser
4 portioner
1 tsk grönpeppar i lag
1 msk olivolja
400 g pastasås (gärna tomat och vitlök)
1 burk kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
1/2 kruka salvia
ca 400 g potatisgnocchi
250 g körsbärstomater
65 g babyspenat
salt
svartpeppar
Till servering
riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1534 KJ / 347 kCal
Fett11 g
Salt5 g
Kolhydrater56 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vi orkade inte köpa inlagd grönpeppar, så vi tog vanlig torkad grönpeppar som vi krossade och stekte i olivolja. Roliga smakblandningar, roliga strukturer, fina färger. Det gick snabbt att göra, även om det var lite pillrigt med allt skärande. Väldigt gott med gnoccin till. Slutsatsen blir en bra vardagsrätt att planera in då och då i veckohandlingen.
Jenny
2017-01-11