Tortellinigratäng och tomatsallad
Med färska tortellinis blir koktiden minimal. En pastagratäng gjord på tortellinis blandad med färsk spenat. Ostsås gör du enkelt med tunt skivad purjo, grädde, mjölk och ost. Alltsammans gräddas i ugnen till perfektion och serveras med en fräsch tomatsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2013
Ingredienser
4 portioner
2 förp färsk tortellini champinjon (à 250 g)
65 g babyspenat
1/2 purjolök
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 dl riven ost
salt
peppar
3 tomater
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2512 KJ / 600 kCal
Fett40 g
Salt3 g
Kolhydrater42 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer