Gratinerad tortellini med tomat och mozzarella

90
21 Klimatsmart
Gratinerad tortellini med tomat och mozzarella

Färsk tortellini i ugn med mozzarella och tomat är en riktigt snabb och enkel middag som lagar sig själv i ugnen! Med allt i samma form minimeras mängden disk. Ruccola och pinjenötter gör rätten komplett.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Gratinerad tortellini med tomat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
500 g
färsk tortellini med ost
2
förp pastasås (à 390 g)
125 g
mozzarella
50 g
pinjenötter
65 g
rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri fylld pasta.
Gör laktosfri: kontroller noga innehållet i tortellinin. Välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri fylld pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

90

Kommentarer

Maja

2021-04-18

Använder ICAs pastasås med vitlök och det är SÅ GOTT!! Älskarälskarälskar, så enkelt och snabbt!

Annica

2021-04-06

Det blev okej som vardagsmat. Tog dubbelt av mozzarellan men det blev ändå torrt (färsk pasta). Nästa gång ska jag prova att koka pastan först.

Jennifer

2021-02-19

Så enkelt och gott! Rekommenderas varmt

Näringsvärde per portion

Energi 2049 KJ / 491 kCal
Fett 25 g
Salt 3.83 g
Kolhydrater 44 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept