Gratinerad tortellini med tomat och mozzarella
Färsk tortellini i ugn med mozzarella och tomat är en riktigt snabb och enkel middag som lagar sig själv i ugnen! Med allt i samma form minimeras mängden disk. Ruccola och pinjenötter gör rätten komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk tortellini med ost
2 förp pastasås (à 390 g)
125 g mozzarella
50 g pinjenötter eller solroskärnor
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2049 KJ / 491 kCal
Fett25 g
Salt3.83 g
Kolhydrater44 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Glöm inte lök å vitlök
Bo
2023-11-17Gott och lättlagat recept 👍
Monica
2023-10-23Gratinerad tortellini gjorde jag ofta förr. Använde då torkad tortellini, krossade tomater, riven morot, riven rotselleri, färsk lök och vitlök, buljongtärning/fond, örtkryddor, peppar, (salt) och riven "vanlig" ost. Självklart kokade jag då pastan först. Under tiden gjorde jag tomatsåsen med rotfrukter, som man kan krydda precis hur man vill och även ha andra grönsaker i. Eller ifall man vill utesluta morot och selleri och tex bara ha oliver. Nu ska jag koka torr tortellini och göra en sås med krossad tomat, lök, morot, vitlök, örtkryddor, peppar och oliver. Rör sedan ned vanlig riven ost och någon slatt av en kvarvarande ricotta och/eller dessertost. Efter det får såsen inte koka. Har ingen fungerande ugn, så det blir såsen till utan att rätten gratineras. Detta blir väldigt lyckat, beroende på smaksättning och ingredienser i såsen. Vill man ha krispig ost till, kan man om man är utan ugn göra ostchips i stekpannan...
Lotta
2021-10-16