Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Krämig tortellini med tomatsallad

En tilltalande, mild och len pastarätt med inspiration från Italien. Den goda och krämiga såsen med purjolök, spenat och grädde blandas tillsammans med färska tortellini (med smak av soltorkad tomat). Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka tortellinin enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken tunt. Lägg ner den en halv minut innan tortellinin är klar.
  3. Blanda grädde, mjölk, tomatpuré och majsstärkelse i en kastrull. Koka såsen ca 3 minuter under omrörning. Rör ner purjolöken, tortellinin och spenaten. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  4. Skär tomaterna i bitar och blanda med oljan och vinägern. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera tortellinin med tomatsalladen.

För alla

Kontrollera innehållet i tortellinin.
Gör glutenfri: använd glutenfria tortellini.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd havre-, soja- eller risalternativ till grädde och mjölk.
Gör äggfri: kontrollera att tortellinin inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk tortellini (soltorkad tomat)
  • 1 purjolök
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 65 g babyspenat
  • salt och peppar
  • 3 tomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2055 kJ / 489 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept