Grön mac´n cheese
Supergod, grön variant på mac’n cheese som blir precis perfekt krämig och mättande av både broccoli, purjolök och spenat. Toppa gärna med pumpakärnor för extra krisp vid servering.
Ingredienser
4 portioner
300 g okokt pasta (t ex rigatoni)
2 broccoli (à 250 g)
1 purjolök (à ca 300 g)
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
65 g babyspenat
2 msk majsstärkelse
5 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 citron (skal och saft)
salt
svartpeppar
2 förp mozzarella (à 125 g)
100 g riven parmesan
1 dl panko
Topping
1/2 dl pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3515 KJ / 842 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater81 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite smaklöst tyckte jag, men tryffelolja gjorde susen!
Viktoria
2023-05-03Väldigt gott, hela familjen tyckte om det. Tog vanligt ströbröd istället för panko och det funkade också. Tycker man kan använda hela citronen istället för bara halva.
Terese
2023-03-29Den är jättegod! Jag tog sparris istället för broccoli båda ser ut som små träd det blev jättebra
Alexandra
2022-04-07