Grön mac´n cheese

5
4
Grön mac´n cheese

Supergod, grön variant på mac’n cheese som blir precis perfekt krämig och mättande av både broccoli, purjolök och spenat. Toppa gärna med pumpakärnor för extra krisp vid servering.

Grön mac´n cheese

Ingredienser

4 portioner
300 g okokt pasta (t ex rigatoni)
2 broccoli (à 250 g)
1 purjolök (à ca 300 g)
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
65 g babyspenat
2 msk majsstärkelse
5 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 citron (skal och saft)
salt
svartpeppar
2 förp mozzarella (à 125 g)
100 g riven parmesan
1 dl panko

Topping

1/2 dl pumpakärnor

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mozzarella och mjölk.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Alexandra

2022-04-07

Den är jättegod! Jag tog sparris istället för broccoli båda ser ut som små träd det blev jättebra

Yvonne

2022-01-31

Jag bytte mjölk och majsstärkelse till mellangrädde. Valde bort mozzarella och ökade mängden parmesanost. Funkar fint.

Yvonne

2022-01-31

Väldigt god rätt.

Näringsvärde per portion

Energi 3515 KJ / 842 kCal
Fett 35 g
Salt 2 g
Kolhydrater 81 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden