Chili- & tomatmusslor med örter

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
1
Chili- & tomatmusslor med örter

Musslor med örter, tomat och chili, en läcker middag med havets smaker. Blåmusslorna tillagas med lökar och tomater samt en chilifrukt för det lilla extra stinget. Örterna ger en fräsch smak av grönt. Servera musslorna med bröd eller nykokt pasta.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2002

Chili- & tomatmusslor med örter

Ingredienser

4 portioner
1 kg  blåmusslor (1 kg motsvarar musslor i 1 nät)
1 st  schalottenlök
2 st  vitlök
1 st  färsk röd chilifrukt
6 st  skållade och skalade färska tomater eller hela tomater på burk (6 st färska motsvarar 1 burk hela tomater à 400 g)
1 msk  olivolja
25 g  smör
1 dl  blandade örter t ex persilja, basilika, timjan, oregano eller mejram
salt
nymalen svartpeppar

Till servering

bröd eller pasta

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg, under förutsättning att man väljer tillbehör som passar. Mjölk ingår.
Gör mjölkfritt: använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Kanske blir det godare om man låter "soppan" koka längre. Eller tillsätta en skvätt grädde kanske.

Johanna

2006-09-13

Testa liknande recept

Blåmusslor med rostad vitlök
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vitlöksgratinerade musslor
Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Laxsoppa med grädde och vitt vin
Betyg 4.4 av 5.
56 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkel frutti di mare
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskrygg med velouté, musslor och krossade ärtor
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risotto frutti de mare
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga