Chili- & tomatmusslor med örter
Musslor med örter, tomat och chili, en läcker middag med havets smaker. Blåmusslorna tillagas med lökar och tomater samt en chilifrukt för det lilla extra stinget. Örterna ger en fräsch smak av grönt. Servera musslorna med bröd eller nykokt pasta.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2002
Ingredienser
4 portioner
1 kg blåmusslor (1 kg motsvarar musslor i 1 nät)
1 st schalottenlök
2 st vitlök
1 st färsk röd chilifrukt
6 st skållade och skalade färska tomater eller hela tomater på burk (6 st färska motsvarar 1 burk hela tomater à 400 g)
1 msk olivolja
25 g smör
1 dl blandade örter t ex persilja, basilika, timjan, oregano eller mejram
salt
nymalen svartpeppar
Till servering
bröd eller pasta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Kanske blir det godare om man låter "soppan" koka längre. Eller tillsätta en skvätt grädde kanske.
Johanna
2006-09-13