Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Guinnesskokta musslor med dill

Guinnesskokta musslor med dill är ett spännande och annorlunda recept där du kokar blåmusslor med bland annat guinnessöl, grädde, morot och selleri. Ett mycket välsmakade och trevligt sätt att tillaga musslor på.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och morot. Finhacka sellerin.
  2. Fräs grönsakerna glansiga i smör i en stor kastrull, 2–3 minuter.
  3. Tillsätt öl, vatten, fond och lagerblad. Låt koka ner tills hälften återstår, ca 3 dl (för 4 port). Häll på grädden och låt koka ner till hälften igen, ca 3 dl (för 4 port).
  4. Skölj och borsta musslorna. De som inte sluter sig när du knackar på dem ska slängas. Likaså trasiga musslor. Klipp bort ev »skägg«.
  5. Tillsätt musslorna i kastrullen, lägg på ett lock och låt koka 2–3 minuter. Skaka kastrullen och rör om efter halva tiden. Släng de musslor som inte öppnat sig.
  6. Tillsätt citronjuice i såsen, strö över dill. Servera med en citronklyfta, dillvippa samt det rustika tranbärsbrödet.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera fonden.
Gör glutenfri: välj öl fritt från gluten eller med låg glutenhalt, se lista på SLV.
Gör laktosfri: kontrollera fonden, använd grädde och smör utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden, byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning, använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 1 msk smör
  • 3 dl Guinness (3,5 %)
  • 2 dl vatten
  • 1 msk konc fiskfond
  • 1 lagerblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk grovhackad dill
  • citronklyftor
Lägg till i inköpslistan