Broccoli med musselemulsion 

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Broccoli med musselemulsion 

En majonnäslik emulsion gjord på kokta musslor och rapsolja. Musslorna kokas med fräst gul lök och äppelcidervinäger. De mixas sedan med spadet och serveras med nykokt broccoli. Ett giftermål av enkla smaker som överraskar.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Broccoli med musselemulsion 

Ingredienser

6 portioner
2   broccoli (à 250 g)
500 g  färska blåmusslor
1   gul lök
2 msk  äppelcidervinäger
ca 1 dl  rapsolja (neutral smak)
1 msk  rapsolja till stekning
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1070 KJ / 256 kCal
Fett2 g
Salt1.73 g
Kolhydrater5 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Sallad med blå kongopotatis och blåmusslor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linguine med blåmusslor och körsbärstomater
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade lökar med curry- och musseldipp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåmusslor med rostad vitlök
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vinkokta musslor med majonnäs
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga