Broccoli med musselemulsion

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Broccoli med musselemulsion

En majonnäslik emulsion gjord på kokta musslor och rapsolja. Musslorna kokas med fräst gul lök och äppelcidervinäger. De mixas sedan med spadet och serveras med nykokt broccoli. Ett giftermål av enkla smaker som överraskar.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Broccoli med musselemulsion

Ingredienser

6 portioner
2 broccoli (à 250 g)
500 g färska blåmusslor
1 gul lök
2 msk äppelcidervinäger
ca 1 dl rapsolja (neutral smak)
1 msk rapsolja till stekning
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1070 KJ / 256 kCal
Fett2 g
Salt1.73 g
Kolhydrater5 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Grillade lökar med curry- och musseldipp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Clam chowder
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med blå kongopotatis och blåmusslor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade blåmusslor med västerbottenssmör
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linguine med blåmusslor och körsbärstomater
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga