Broccoli med musselemulsion 

1
0
Broccoli med musselemulsion 

En majonnäslik emulsion gjord på kokta musslor och rapsolja. Musslorna kokas med fräst gul lök och äppelcidervinäger. De mixas sedan med spadet och serveras med nykokt broccoli. Ett giftermål av enkla smaker som överraskar.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Broccoli med musselemulsion 

Ingredienser

6 portioner
2 broccoli (à 250 g)
500 g färska blåmusslor
1 gul lök
2 msk äppelcidervinäger
ca 1 dl rapsolja (neutral smak)
1 msk rapsolja till stekning
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1070 KJ / 256 kCal
Fett 2 g
Salt 1.73 g
Kolhydrater 5 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden