Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Broccoli med musselemulsion 

En majonnäslik emulsion gjord på kokta musslor och rapsolja. Musslorna kokas med fräst gul lök och äppelcidervinäger. De mixas sedan med spadet och serveras med nykokt broccoli. Ett giftermål av enkla smaker som överraskar.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 1. Skölj och borsta musslorna under kallt vatten. De som inte sluter sig när du knackar på dem ska slängas. Likaså trasiga musslor. Dra bort ev skägg.
 2. Skala, halvera och skär löken i tunna skivor. Fräs löken glansig i olja i en stor och vid kastrull utan att den tar färg ca 1 minut.
 3. Höj värmen till max och lägg ner musslorna. Häll på vinägern, lägg på ett lock och låt koka 3-4 minuter. Skaka kastrullen och rör om efter halva tiden. Släng de musslor som inte öppnat sig.
 4. Sila av musslorna och behåll spadet. Koka ner spadet i en liten kastrull tills cirka en tredjedel återstår. Låt svalna helt. Plocka musslorna ur skalen ca 20 stycken går åt (för 6 port).
 5. Mixa musslor och spad med stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Smaka av med salt och ev mer äppelcidervinäger.
 6. Ansa och skär varje broccoli i 3 bitar på längden. Skala ev stjälkarna.
 7. Koka broccolin mjuk men med spänst kvar i lättsaltat vatten, tag upp dem efter 30 sekunder, för mjukare konsistent låt dem koka lite längre.
 8. Häll av och låt ånga av en kort stund. Klicka musselemulsionen på tallrikarna.
 9. Ställ broccolin med kronan ner i den.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
 • 2 broccoli (à 250 g)
 • 500 g färska blåmusslor
 • 1 gul lök
 • 2 msk äppelcidervinäger
 • ca 1 dl rapsolja (neutral smak)
 • 1 msk rapsolja till stekning
 • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1070 kJ / 256 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer