Torsk- och potatisbrandade med rökta musslor

8
0
Torsk- och potatisbrandade med rökta musslor

Brandade är en fransk variant på vår lappskojs, alltså ett smaksatt potatismos. Denna brandade är skräddarsydd till fisk – smaksatt med musslor, citronskal och dill. Serveras med ugnstekt torsk och citronklyftor till. Bon appétit!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013

Torsk- och potatisbrandade med rökta musslor

Ingredienser

4 portioner
600 g torsk
900 g potatis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
180 g rökta musslor
salt och peppar
2 msk olivolja
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
1 citron
20 g färsk dill

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1868 KJ / 445 kCal
Fett 9 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 48 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden