Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Torsk- och potatisbrandade med rökta musslor

Brandade är en fransk variant på vår lappskojs, alltså ett smaksatt potatismos. Denna brandade är skräddarsydd till fisk – smaksatt med musslor, citronskal och dill. Serveras med ugnstekt torsk och citronklyftor till. Bon appétit!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  4. Skala och hacka lök och vitlök. Låt musslorna rinna av och hacka dem grovt.
  5. Lägg torsken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och stek mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Häll av vattnet från den kokta potatisen och låt den ånga av lite grann.
  7. Fräs lök och vitlök mjuk i olivoljan i en vid kastrull och häll sedan i mjölken och låt den bli varm.
  8. Tillsätt sedan potatisen. Rör med en slev till en grov puré. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner musslorna.
  9. Tvätta och riv skalet fint av halva citronen. Hacka dillen och rör ned den och citronskalet i potatisen.
  10. Servera brandaden med torsken och citronen skuren i klyftor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torsk
  • 900 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 180 g rökta musslor
  • salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 citron
  • 20 g färsk dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1757 kJ / 418 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer