Torsk- och potatisbrandade med rökta musslor

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
0
Torsk- och potatisbrandade med rökta musslor

Brandade är en fransk variant på vår lappskojs, alltså ett smaksatt potatismos. Denna brandade är skräddarsydd till fisk – smaksatt med musslor, citronskal och dill. Serveras med ugnstekt torsk och citronklyftor till. Bon appétit!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013

Torsk- och potatisbrandade med rökta musslor

Ingredienser

4 portioner
600 g  torsk
900 g  potatis
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
180 g  rökta musslor
salt och peppar
2 msk  olivolja
2 dl  mjölk (gärna 1,5 %)
1   citron
20 g  färsk dill

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1868 KJ / 445 kCal
Fett9 g
Salt1.6 g
Kolhydrater48 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ägghalvor med Smögenröra
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Clam and cod chowder
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörstekt torsk med ärt- och broccolipuré
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparrissoppa med musslor och roquefort
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vinkokta musslor med pasta
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga