Torsk- och potatisbrandade med rökta musslor

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
0
Torsk- och potatisbrandade med rökta musslor

Brandade är en fransk variant på vår lappskojs, alltså ett smaksatt potatismos. Denna brandade är skräddarsydd till fisk – smaksatt med musslor, citronskal och dill. Serveras med ugnstekt torsk och citronklyftor till. Bon appétit!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013

Torsk- och potatisbrandade med rökta musslor

Ingredienser

4 portioner
600 g  torsk
900 g  potatis
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
180 g  rökta musslor
salt och peppar
2 msk  olivolja
2 dl  mjölk (gärna 1,5 %)
1   citron
20 g  färsk dill

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1868 KJ / 445 kCal
Fett9 g
Salt1.6 g
Kolhydrater48 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ägghalvor med Smögenröra
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Clam and cod chowder
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrissoppa med musslor och roquefort
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Torsk med pepparrot och stomp
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinkokta musslor med pasta
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga