Torsk- och potatisbrandade med rökta musslor

Brandade är en fransk variant på vår lappskojs, alltså ett smaksatt potatismos. Denna brandade är skräddarsydd till fisk – smaksatt med musslor, citronskal och dill. Serveras med ugnstekt torsk och citronklyftor till. Bon appétit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013

Ingredienser
4 portioner
600 g torsk
900 g potatis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
180 g rökta musslor
salt och peppar
2 msk olivolja
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
1 citron
20 g färsk dill
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1868 KJ / 445 kCal
Fett9 g
Salt1.6 g
Kolhydrater48 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer