Aioligratinerade musslor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Aioligratinerade musslor

Aioligratinerade musslor är en lyxig förrätt som går snabbt att tillaga. Lägg bara upp dina mumsiga aiolitäckta musslor på plåt och gratinera några minuter i ugnen. Servera direkt tillsammans med ett färskt, gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen på grill, 250°C.
  2. Lägg musslorna på en plåt och klicka över aiolin.
  3. Sätt in i ugnen och gratinera tills aiolin får färg, ca 3 minuter. Servera direkt.

För alla

 

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Byt ut aioli mot äggfri majonnäs som smaksätts med finriven vitlök alternativt smaksatt creme fraiche.

Tips

Passar bra att servera som ensam förrätt med lite bröd till.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 8 tinade green shell- musslor
  • 1/2 dl färdig aioli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 906 kJ / 216 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden