Smörstekt torsk med ärt- och broccolipuré

18
1
Smörstekt torsk med ärt- och broccolipuré

En ljuvlig fiskrätt på smörstekt torsk med en smakrik broccolipuré. Torsken steks i smör i en het panna någon minut på varje sida. Till fisken avnjuter du en krämig ärt- och broccolipuré gjord på fräst äpple, vitlök, ärtor och dill. Servera torsken tillsammans med nykokt potatis och en fenomenal puré.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2014

Smörstekt torsk med ärt- och broccolipuré

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Torsk

600 g torsk
1 msk smör

Ärt- och broccolipuré

250 g broccoli
1 äpple
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 förp gröna ärtor (à 250 g)
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
3 msk smör
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Maria

2021-10-05

Hade stekt potatis istället, supergott!!

Näringsvärde per portion

Energi 2133 KJ / 510 kCal
Fett 17 g
Salt 29 g
Kolhydrater 48 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden