Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ägghalvor med Smögenröra

Ägghalvor med denna fantastiska smögenröra är ett måste på buffébordet! Blanda räkor, musslor och sparris med bland annat gräddfil, dill och majonnäs och du får en ljuvligt god och krämig röra.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka räkorna grovt. Låt musslor och sparris rinna av. Skär sparrisen i ca 2 cm breda bitar.
  2. Blanda samman gräddfil och majonnäs. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd ner räkor, musslor, sparris och dill.
  3. Hårdkoka äggen. Skala och halvera dem. Lägg en klick av smögenröran på varje ägghalva. Skölj och strimla sallaten. Lägg sallaten på ett fat och ställ äggen på sallatsbädden. Servera på påskbordet.

Tips

Vid tidsbrist:
Hårdkoka ägg. Klicka på smögenröra och garnera med dillkvistar.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 250 g räkor med skal
  • 1 burk musslor (à 250 g)
  • 1 burk vit sparris (à 330 g)
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 1/2 msk pressad citronsaft
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • 8 ägg
  • 1 grönsalladshuvud
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info