Clam and cod chowder

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
0
Clam and cod chowder

Clam chowder är en musselsoppa som är vanlig på USAs östkust, främst i New England. Det finns många varianter och i denna variant får musslorna sällskap av mild och god torsk samt knaprigt bacon. Serveras med pressad potatis till!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2014

Clam and cod chowder

Ingredienser

4 portioner
375 g torsk
450 g kokta musslor med skal
900 g fast potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 stjälkar stjälkselleri
1 tomat
140 g tärnat bacon
1 tsk olja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 msk majsstärkelse
salt
peppar
1/2 kruka gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3025 KJ / 723 kCal
Fett33.7 g
Kolhydrater50 g
Protein49.3 g

Testa liknande recept

Kokt torsk med mussel- och chilistuffing
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk- och potatisbrandade med rökta musslor
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Clam chowder med grillade majskolvar
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Clam chowder med dilliga krutonger
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spaghetti med musselsås express
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Honungsglaserad stjälkselleri
Betyg 4.3 av 5.
36 personer har röstat
Under 15 min att tillaga