Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Torsk- och pastapanna

Torsk- och pastapanna, en fiskrätt med pasta och mycket smak som du tillagar snabbt och enkelt. Torskfiléerna, löken och tomaterna, som steks innan de vänds ner i pastan, smaksätter du med smarrig kapris och vitlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär torsken i kuber, ca 2x2 cm. Stek fisken i oljan ca 5 minuter runt om. Krydda med salt och peppar och ta upp på ett fat så länge.
  3. Skala och skär löken i klyftor. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Stek lök och tomater i olivolja några minuter.
  4. Krydda med salt och gärna pressade vitlöksklyftor.
  5. Häll på 1 dl av pastans kokvatten (för 4 port). Vänd ner pastan och rör försiktigt i den stekta fisken. Strö kaprisen över fisk, pasta och grönsaker. Servera torsk- och pastapannan med bröd och strimlad sallad.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.

Tips

Servera gärna med färskriven parmesanost eller smulad pecorinoost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex penne
  • 600 g torskfilé
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 6 tomater
  • 1/2 dl kapris
  • 1/2 tsk salt
  • 3 pressade vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2535 kJ / 606 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer