Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fisk i kaviarsås

Fisk i kaviarsås är ett gott och lättlagat recept som bara tar 30 minuter att tillaga. Hoki eller torskfilé får sjuda i en krämig sås av grädde och kaviar innan du serverar fisken och kaviarsåsen med kokt potatis och broccoli.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skölj potatisen. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skär fisken i portionsbitar eller skivor. Krydda fisken med salt och peppar.
  3. Blanda grädden med kaviar och vetemjöl i en traktörpanna. Lägg i fisken och sjud under lock 6-8 minuter.
  4. Tillaga broccolin enligt förpackningens anvisning.
  5. Servera fisken med kaviarsås, potatis, broccoli och bröd.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk och laktos.
Gör glutenfri: Ersätt vetemjölet med maizena-majs-stärkelse.
Gör mjölk- och laktosfri: Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt.

Tips

Tillsätt gärna hackad dill eller använd dillkaviar för annorlunda smak.

GRÖNA TIPSET: Strimla grönsaker och lägg i en traktörpanna. Blanda grädde med pepparrot och häll över. Låt puttra under lock ca 10 minuter. Bjud som grönt alternativ till fisken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 600 g torskfilé eller hoki
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 1/2 dl grädde max 5%
  • 1 dl smörgåskaviar
  • 1 msk vetemjöl
  • 500 g broccoli
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2478 kJ / 594 kCal
Fett: 13,7 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer