Fisk i kaviarsås

Fisk i kaviarsås är ett gott och lättlagat recept som bara tar 30 minuter att tillaga. Hoki eller torskfilé får sjuda i en krämig sås av grädde och kaviar innan du serverar fisken och kaviarsåsen med kokt potatis och broccoli.

Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis
600 g torskfilé eller hoki
1 tsk salt
1 krm peppar
2 1/2 dl grädde (max 5%)
1 dl smörgåskaviar
1 msk vetemjöl
500 g broccoli
bröd till servering
Gör så här
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3232 KJ / 772 kCal
Fett36 g
Salt4.9 g
Kolhydrater65 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Låter jättegott och ett plus för att det inte är så många ingredienser.
Anita
2015-04-23låter mycket bra med extra sås fisk kan ju lätt bli lite torr Skall genast pröva taack för tipset
Helene
2010-02-01Jättegott!!! Jag använder alltid Kalles dillkaviar + extra färsk dill. Eftersom vi gillar sås i familjen gör jag dubbel sats (3,5 dl mini mat grädde och 1,5 dl vatten, 1,5 dl kaviar)
Christina
2009-08-27