Fiskpanetter med dillsås

Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
1
Fiskpanetter med dillsås

Vi är många som förknippar denna husmansklassiker med skolmat – fiskpanetter med kall sås och potatis. En smarrig vardagsrätt som är en favorit hos såväl stora som små och går utmärkt att laga i hemmaköket.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Fiskpanetter med dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Dillsås

3 dl crème fraiche
1 msk finrivet citronskal
3 msk finhackad dill
3 msk hackad kapris
2 krm salt

Fiskpanetter

500 g torskfilé (utan skinn)
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
3 dl panko eller ströbröd
smör och rapsolja att steka i

Till servering

citronklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat

Kommentar

Tror det saknas någon form av mejeriprodukt till såsen? ☺️

Paulina

2023-10-19

Paulina du har helt rätt, tack för att du uppmärksammade oss på det. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-10-19

Näringsvärde per portion

Energi2456 KJ / 585 kCal
Fett34 g
Salt2.5 g
Kolhydrater41 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Panerad fisk med rostade grönsaker och koriandermajonnäs
Betyg 4.8 av 5.
72 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad kronärtskocka
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fish n’chips med curry- och äppelremoulad
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade oliver
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatiskroketter med saffran och parmesan
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatiskroketter
Betyg 4.7 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga