Fiskpanetter med dillsås
Vi är många som förknippar denna husmansklassiker med skolmat – fiskpanetter med kall sås och potatis. En smarrig vardagsrätt som är en favorit hos såväl stora som små och går utmärkt att laga i hemmaköket.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Dillsås
3 dl crème fraiche
1 msk finrivet citronskal
3 msk finhackad dill
3 msk hackad kapris
2 krm salt
Fiskpanetter
500 g torskfilé (utan skinn)
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
3 dl panko eller ströbröd
smör och rapsolja att steka i
Till servering
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2456 KJ / 585 kCal
Fett34 g
Salt2.5 g
Kolhydrater41 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Tror det saknas någon form av mejeriprodukt till såsen? ☺️
Paulina
2023-10-19Paulina du har helt rätt, tack för att du uppmärksammade oss på det. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-19