Baconlindad torsk med potatis- och broccolimos
Baconlindad torsk med potatis- och broccolimos är en god fiskrätt. Sältan från baconen kompletterar det milda potatismosets lena yoghurtsmak och broccolin du vispar i ger moset en härlig färg. Torskfilé, hoki eller sej är fisk som passar denna rätt.
Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar (12 potatisar motsvarar 1 kg)
400 g sej, hoki eller torskfilé (färsk eller djupfryst)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 paket bacon (à 140 g)
1 paket djupfryst broccoli (à 250 g)
2 dl matyoghurt
1 tsk salt
1 tsk socker
1 - 2 krm mald vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2066 KJ / 494 kCal
Fett16.9 g
Kommentarer
Broccolimoset var kalasbra men torsken med bacon funkade dåligt. Blöt bacon och rå torsk
Maria
2024-03-05Tråkig och ganska smaklös rätt. Bättre att göra potatismos och ha färsk lätt kokt broccoli bredvid. Saknar en smarrig vitvinsås e.dyl.
Helen
2020-08-31Ganska smaklöst tyvärr.
Joline
2019-04-03