Stekt torsk med tartarsås och broccoli

26
0
Stekt torsk med tartarsås och broccoli

I det här receptet bjuds det på torsk med en välsmakande tartarsås och broccoli. Tatartasåsen gör du bland annat på små inlagda gurkor, dill och kapris som blandas ihop med krämig majonnäs. Ett smakfullt tillbehör som bryter av fint till den stekta torsken. En citronklyfta vid sidan av förhöjer smaken.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2016

Stekt torsk med tartarsås och broccoli

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g
torskfilé
900 g
fast potatis
250 g
broccoli

Tatarsås

1/2
rödlök
1 dl
cornichons
20 g
färsk dill
2 msk
kapris
2 dl
majonnäs
-
salt och peppar
1/2
förp rädisor (à 125 g)
1
citron
2 msk
smör

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3131 KJ / 748 kCal
Fett 47.3 g
Salt 3.26 g
Kolhydrater 42.9 g
Protein 34.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept