Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt torsk med tartarsås och broccoli

I det här receptet bjuds det på torsk med en välsmakande tartarsås och broccoli. Tatartasåsen gör du bland annat på små inlagda gurkor, dill och kapris som blandas ihop med krämig majonnäs. Ett smakfullt tillbehör som bryter av fint till den stekta torsken. En citronklyfta vid sidan av förhöjer smaken.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Ansa broccolin och koka den mjuk med potatisen när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  3. Tartarsås: Skala löken, hacka den, cornichonerna, dillen och kaprisen. Blanda allt med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva rädisorna och skär citronen i klyftor.
  5. Stek torsken i smöret i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera torsken med tartarsås, broccoli, rädisor, citronklyftor och potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g torskfilé
  • 900 g fast potatis
  • 250 g broccoli
Tatarsås
  • 1/2 rödlök
  • 1 dl cornichons
  • 20 g färsk dill
  • 2 msk kapris
  • 2 dl majonnäs
  • salt och peppar
  • 1/2 förp rädisor (à 125 g)
  • 1 citron
  • 2 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3131 kJ / 748 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept