Stekt torsk med tartarsås och broccoli

Betyg 3.2 av 5.
26 personer har röstat
0
Stekt torsk med tartarsås och broccoli

I det här receptet bjuds det på torsk med en välsmakande tartarsås och broccoli. Tatartasåsen gör du bland annat på små inlagda gurkor, dill och kapris som blandas ihop med krämig majonnäs. Ett smakfullt tillbehör som bryter av fint till den stekta torsken. En citronklyfta vid sidan av förhöjer smaken.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2016

Stekt torsk med tartarsås och broccoli

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g  torskfilé
900 g  fast potatis
250 g  broccoli

Tatarsås

1/2   rödlök
1 dl  cornichons
20 g  färsk dill
2 msk  kapris
2 dl  majonnäs
salt och peppar
1/2   förp rädisor (à 125 g)
1   citron
2 msk  smör

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3131 KJ / 748 kCal
Fett47.3 g
Salt3.26 g
Kolhydrater42.9 g
Protein34.8 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk med bellaverde och tartarsås
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med marinerad spetskål och rädisa
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskpaket med ägg och dill
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med rödlöksgremolata
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sprödbakad torsk med cornichonskräm
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med rökt laxbrandade
Betyg 3 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga