Stekt torsk med tartarsås och broccoli
I det här receptet bjuds det på torsk med en välsmakande tartarsås och broccoli. Tatartasåsen gör du bland annat på små inlagda gurkor, dill och kapris som blandas ihop med krämig majonnäs. Ett smakfullt tillbehör som bryter av fint till den stekta torsken. En citronklyfta vid sidan av förhöjer smaken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2016
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g torskfilé
900 g fast potatis
250 g broccoli
Tatarsås
1/2 rödlök
1 dl cornichons
20 g färsk dill
2 msk kapris
2 dl majonnäs
salt
peppar
1/2 förp rädisor (à 125 g)
1 citron
2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3131 KJ / 748 kCal
Fett47.3 g
Salt3.26 g
Kolhydrater42.9 g
Protein34.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer