Torsk meunière med ärt- och dillmos

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
0
Torsk meunière med ärt- och dillmos

Mos gjort på ärtor, dill och potatis blir underbart krämigt och smakrikt. Det passar bra ihop med torsken som du först vänder i mjöl och kryddar med salt och peppar innan du steker den i smör.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2018

Torsk meunière med ärt- och dillmos

Ingredienser

4 portioner

Ärt- och dillmos

900 g  potatis
1   grönt äpple
1   vitlöksklyfta
1 msk  olivolja
1 dl  matlagningsgrädde
1 dl  vatten
250 g  gröna ärtor
1   ask, färsk dill (à 20 g)
3 msk  smör
salt
peppar
250 g  broccoli

Torsk

ca 600 g  torskfilé
3 msk  vetemjöl
1 msk  smör

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2503 KJ / 597 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fisktacos med marinerad rödkål och ärttzatziki
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frasig fisk med franska ärter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad torsk med broccoli och dillmajonnäs
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Goda pizzafisken med potatis
Betyg 3.2 av 5.
132 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med syrlig ärtsås
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga