Torsk meunière med ärt- och dillmos
Mos gjort på ärtor, dill och potatis blir underbart krämigt och smakrikt. Det passar bra ihop med torsken som du först vänder i mjöl och kryddar med salt och peppar innan du steker den i smör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2018
Ingredienser
4 portioner
Ärt- och dillmos
900 g potatis
1 grönt äpple
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
250 g gröna ärtor
1 ask, färsk dill (à 20 g)
3 msk smör
salt
peppar
250 g broccoli
Torsk
ca 600 g torskfilé
3 msk vetemjöl
1 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2503 KJ / 597 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer