Torsk meunière med ärt- och dillmos

6
0
Torsk meunière med ärt- och dillmos

Mos gjort på ärtor, dill och potatis blir underbart krämigt och smakrikt. Det passar bra ihop med torsken som du först vänder i mjöl och kryddar med salt och peppar innan du steker den i smör.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2018

Torsk meunière med ärt- och dillmos

Ingredienser

4 portioner

Ärt- och dillmos

900 g
potatis
1
grönt äpple
1
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
1 dl
matlagningsgrädde
1 dl
vatten
250 g
gröna ärtor
1
ask, färsk dill (à 20 g)
3 msk
smör
-
salt
-
peppar
250 g
broccoli

Torsk

ca 600 g
torskfilé
3 msk
vetemjöl
1 msk
smör

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2503 KJ / 597 kCal
Fett 20 g
Salt 2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept