UNDER 45 MIN | Enkel

Stekt torsk med ärter

Ärtor är perfekt att servera för att få de små att äta mer grönt! Här serveras dem upphettade till en stekt torsk och kokt potatis. Givetvis blir det även en sås smaksatt med färsk dill, salt och peppar med en bas på crème fraiche. Låt fisken tysta mun!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Hacka dillen, spara några fina vippor till serveringen. Blanda dillen med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  3. Värm ärterna i en kastrull med vatten enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Stek torsken i matfettet i en stekpanna några minuter på varje sida och krydda med salt och peppar.
  5. Servera torsken med potatis, sås, ärter och några dillvippor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Tips

Vänd fisken i vetemjöl innan den steks.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 20 g färsk dill
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 påse gröna ärter (à 600 g)
  • ca 600 g torskfilé
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör eller olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2347 kJ / 561 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept