Stekt torsk med ärter

5
1
Stekt torsk med ärter

Ärtor är perfekt att servera för att få de små att äta mer grönt! Här serveras dem upphettade till en stekt torsk och kokt potatis. Givetvis blir det även en sås smaksatt med färsk dill, salt och peppar med en bas på crème fraiche. Låt fisken tysta mun!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020

Stekt torsk med ärter

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
20 g
färsk dill
2 dl
crème fraiche
1/2
påse gröna ärtor (à 600 g)
ca 600 g
torskfilé

Att ha hemma

-
salt
-
peppar
1 msk
smör eller olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Vänd fisken i vetemjöl innan den steks.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Nina

2/4/2020

Enkelt och gott. Svårt att steka torsken som bara fastnar i pannan och smular sönder sig.

Redaktionen ICAse

2/5/2020

Hej Nina! Roligt att höra att du gillade rätten! Torsk kan vara lite svår att steka, vände du torsken i vetemjöl innan du stekte den? Annars kan det vara bra att hålla koll på att fisken inte steks för länge, det är då den lätt faller isär. Här (https://www.ica.se/buffe/artikel/innertemperatur/) kan du hitta riktlinjer för vilken innertemperatur fisken ska ha när den är färdigstekt. Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2347 KJ / 561 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 48 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept