Ärtor är perfekt att servera för att få de små att äta mer grönt! Här serveras dem upphettade till en stekt torsk och kokt potatis. Givetvis blir det även en sås smaksatt med färsk dill, salt och peppar med en bas på crème fraiche. Låt fisken tysta mun!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Enkelt och gott. Svårt att steka torsken som bara fastnar i pannan och smular sönder sig.
Nina
2020-02-04Hej Nina! Roligt att höra att du gillade rätten! Torsk kan vara lite svår att steka, vände du torsken i vetemjöl innan du stekte den? Annars kan det vara bra att hålla koll på att fisken inte steks för länge, det är då den lätt faller isär. Här (https://www.ica.se/buffe/artikel/innertemperatur/) kan du hitta riktlinjer för vilken innertemperatur fisken ska ha när den är färdigstekt. Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-05