Panerad torsk med broccoli och dillmajonnäs
Panerad fisk är en stor favorit hos de flesta. Serveras här med kokt potatis och en krämig sås på majonnäs och färsk dill tillsammans med krispig broccoli. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Dillmajonnäs
20 g färsk dill
2 dl majonnäs
Panerad torsk
600 g torskfilé
salt
peppar
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 dl ströbröd (gärna panko)
2 msk smör
250 g broccoli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3600 KJ / 860 kCal
Fett56 g
Salt3.7 g
Kolhydrater52 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Dillmajonäsen gick åt snabbt. Blir dubbel sats nästa gång.
Lena
2020-12-13Klassiskt gott
Britta
2020-12-11Så gott!
Catharina
2020-12-10