Frasig fisk med franska ärter är ett fräscht och smakrikt middagsrecept som du tillagar på under 45 minuter. De panerade torskfilébitarna och kokt potatis serveras med en gräddfilssås samt smörstekta ärter och lök.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005
Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjöl och använd enbart glutenfritt ströbröd. Vi rekommenderar enkelpanering.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt ströbröd. Stek i olja. Välj mjölkfritt alternativ till gräddfilen, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller mjölkfri yoghurt.
Gör äggfri: uteslut ägget och välj äggfritt ströbröd. Gör enkelpanering genom att doppa fisken i bara ströbröd. (Fisken kan doppas i mjölk före om det är svårt att få ströbrödet att fästa.)
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott. Kul att testa något nytt med ärtorna stillat för ”vanliga” kokta.
Caroline
2021-03-15Vi har gjort denna rätten flera gånger nu och den blir lika uppskattad var gång
Angelique
2006-03-01Mycket enkelt och väldigt gott! Känns betydligt nyttigare än fiskpinnar. Barnen som annars inte tycker fisk är så toppen tyckte mycket om dessa.
Ulrika
2005-04-03