Frasig fisk med franska ärter
Frasig fisk med franska ärter är ett fräscht och smakrikt middagsrecept som du tillagar på under 45 minuter. De panerade torskfilébitarna och kokt potatis serveras med en gräddfilssås samt smörstekta ärter och lök.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005
Ingredienser
4 portioner
6 styckfrysta torskfiléer (à 100 g) eller ryggfiléer (à 140 g)
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 msk smör
1 msk olja
Sås
3 dl gräddfil
1/2 - 1 msk dijonsenap
2 msk bostongurka
salt
peppar
Franska ärter
1 gul lök
smör till stekning
1 paket frysta ärtor (à 250 g)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2513 KJ / 600 kCal
Kommentarer
Gott. Kul att testa något nytt med ärtorna stillat för ”vanliga” kokta.
Caroline
2021-03-15Vi har gjort denna rätten flera gånger nu och den blir lika uppskattad var gång
Angelique
2006-03-01Mycket enkelt och väldigt gott! Känns betydligt nyttigare än fiskpinnar. Barnen som annars inte tycker fisk är så toppen tyckte mycket om dessa.
Ulrika
2005-04-03