Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Frasig fisk med franska ärter

Frasig fisk med franska ärter är ett fräscht och smakrikt middagsrecept som du tillagar på under 45 minuter. De panerade torskfilébitarna och kokt potatis serveras med en gräddfilssås samt smörstekta ärter och lök.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser till såsen och ställ den kallt till servering.
  2. Skär fisken fryst i lagom portionsbitar. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Lägg mjöl och ströbröd i två andra djupa tallrikar. Salta och peppra i mjölet.
  3. Doppa fisken i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Se till att paneringen täcker runt fiskbitarna.
  4. Smält smör/olja i en stekpanna och stek fisken gyllenbrun på medelgod värme. Var försiktigt så inte paneringen bränner. Beräkna stektiden till 6-8 minuter. Varmhåll i ugnen om du steker till många.
  5. Finhacka lök och stek försiktigt i en klick smör utan att den tar färg. Ös i de frysta ärterna och låt alltsammans fräsa ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Servera fisken med kokt potatis eller ris och kanske en citronklyfta.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjöl och använd enbart glutenfritt ströbröd. Vi rekommenderar enkelpanering.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt ströbröd. Stek i olja. Välj mjölkfritt alternativ till gräddfilen, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller mjölkfri yoghurt.
Gör äggfri: uteslut ägget och välj äggfritt ströbröd. Gör enkelpanering genom att doppa fisken i bara ströbröd. (Fisken kan doppas i mjölk före om det är svårt att få ströbrödet att fästa.)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 styckfrysta torskfiléer (à 100 g) eller ryggfiléer (à 140 g)
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 msk smör
  • 1 msk olja
Sås
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk bostongurka
  • salt och peppar
Franska ärter
  • 1 gul lök
  • smör till stekning
  • 1 paket frysta ärter (à 250 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2513 kJ / 600 kCal
Läs mer om näringsvärden