Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Gratinerad torsk med gröna ärter

Ett gott, snabblagat och tilltalande recept på gratinerad torsk med gröna ärter! Skala och koka potatisen, lägg torsken i ugnssäker form och bred över crème fraiche smaksatt med senap/vitt vin/schalottenlök. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 minuter, koka ärterna, hacka persiljan och servera. Klart på under 30 minuter!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  4. Lägg torsken i ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Bred crème fraichen över fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Hacka persiljan och strö över fisken. Servera med potatis och ärter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på crème fraichen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche (senap/ vitt vin/ schalottenlök)
  • 250 g små gröna ärter
  • 20 g persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2129 kJ / 508 kCal