Gratinerad torsk med gröna ärter

Betyg 3.1 av 5.
68 personer har röstat
0
Gratinerad torsk med gröna ärter

Ett gott, snabblagat och tilltalande recept på gratinerad torsk med gröna ärter! Skala och koka potatisen, lägg torsken i ugnssäker form och bred över crème fraiche smaksatt med senap/vitt vin/schalottenlök. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 minuter, koka ärterna, hacka persiljan och servera. Klart på under 30 minuter!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2013

Gratinerad torsk med gröna ärter

Ingredienser

4 portioner
600 g  torskfilé
900 g  fast potatis
salt och peppar
2 dl  crème fraiche (senap/ vitt vin/ schalottenlök)
250 g  små gröna ärtor
20 g  persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på crème fraichen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
68 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2129 KJ / 508 kCal
Fett18.5 g
Kolhydrater46.7 g
Protein34.2 g

Testa liknande recept

Goda pizzafisken med potatis
Betyg 3.2 av 5.
132 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med syrlig ärtsås
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med krämig ärtsås
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig kassler med mango och ingefära
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med ärter
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga