Sprödbakad torsk med krossade ärtor och mynta
En delikat husmansrätt som är busenkel att tillaga. Torskfiléerna paneras i panko och smörsteks i ugnen tills de blir gyllene och frasiga. Servera fisken med den myntadoftande, knallgröna ärtkrossen vars smak rundas av med krämig grädde. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
Torsk
2 port torskfilé
salt
peppar
1/2 dl ströbröd (gärna panko)
1 msk smör
Ärtkross
2 dl små gröna ärtor
1/2 dl vispgrädde
1 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2323 KJ / 554 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta var riktigt gott! Sonen åt fisken som aldrig förr.
Erika
2021-04-11Riktigt gott! Sonen åt bara fisken 😜
Erika
2021-03-26