Sprödbakad torsk med krossade ärtor och mynta

9
0
Sprödbakad torsk med krossade ärtor och mynta

En delikat husmansrätt som är busenkel att tillaga. Torskfiléerna paneras i panko och smörsteks i ugnen tills de blir gyllene och frasiga. Servera fisken med den myntadoftande, knallgröna ärtkrossen vars smak rundas av med krämig grädde. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017

Sprödbakad torsk med krossade ärtor och mynta

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis

Torsk

2
port torskfilé
-
salt
-
peppar
1/2 dl
ströbröd (gärna panko)
1 msk
smör

Ärtkross

2 dl
små gröna ärtor
1/2 dl
vispgrädde
1
kruka mynta

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2323 KJ / 554 kCal
Fett 18 g
Salt 2 g
Kolhydrater 55 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept