Sprödbakad torsk med krossade ärtor och mynta

Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
2
Sprödbakad torsk med krossade ärtor och mynta

En delikat husmansrätt som är busenkel att tillaga. Torskfiléerna paneras i panko och smörsteks i ugnen tills de blir gyllene och frasiga. Servera fisken med den myntadoftande, knallgröna ärtkrossen vars smak rundas av med krämig grädde. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017

Sprödbakad torsk med krossade ärtor och mynta

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis

Torsk

2 port torskfilé
salt
peppar
1/2 dl ströbröd (gärna panko)
1 msk smör

Ärtkross

2 dl små gröna ärtor
1/2 dl vispgrädde
1 kruka mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Detta var riktigt gott! Sonen åt fisken som aldrig förr.

Erika

2021-04-11

Riktigt gott! Sonen åt bara fisken 😜

Erika

2021-03-26

Näringsvärde per portion

Energi2323 KJ / 554 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk med ansjoviskräm och ljummen ärtsallad
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Torsk meunière med ärt- och dillmos
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frasig fisk med franska ärter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisktacos med marinerad rödkål och ärttzatziki
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torsk med ärter och dill
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga