Sprödbakad torsk med krossade ärtor och mynta
En delikat husmansrätt som är busenkel att tillaga. Torskfiléerna paneras i panko och smörsteks i ugnen tills de blir gyllene och frasiga. Servera fisken med den myntadoftande, knallgröna ärtkrossen vars smak rundas av med krämig grädde. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017
Ingredienser
Torsk
Ärtkross
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta var riktigt gott! Sonen åt fisken som aldrig förr.
Erika
2021-04-11Riktigt gott! Sonen åt bara fisken 😜
Erika
2021-03-26