Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Torsk med smak av medelhavet

Torsk med smak av medelhavet är en aromatisk och fruktig fiskrätt. Högklassiska smaker som saffran, anis och blodapelsin passar torsken fint. Bulgursallad blir gott till.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med såsen. Skala och finhacka scharlottenlöken. Stek lök, anisfrön, och kanel i smör/rapsolja i en plastbelagd stekpanna tills löken är vackert gyllene och mjuknat. Rör ner brun farin. Dra pannan av värmen.
  2. Häll i fond och apelsinjuice. Rör ner saffran. Låt såsen sjuda försiktigt tills hälften av vätskan återstår. Rör ner lite olja om du vill ha fylligare smak. Smaka ev av med mer farin.
  3. Finhacka parmaskinkan. Hetta upp matfettet i en plastbelagd stekpanna. Vänd hastigt ner skinka och rosmarin och fräs under omrörning i en minut tills blandningen är frasig. Låt rinna av på hushållspapper. Torka ur pannan.
  4. Klappa torsken torr. Salta och peppra fisken. Hetta upp matfett i stekpannan. Stek fisken fint gyllenen på båda sidor, ca 3 minuter per sida.
  5. Servera med skinka, rosmarin, apelsinsås, bulgursallad eller vanlig kokt bulgur. Kokta gröna bönor är gott till. Se receptet Bulgursallad med linser.

För alla

Rätten är fri från ägg, men innehåller mjölk och gluten. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkfri: uteslut smöret eller använd mjölkfrittmargarin. Kontrollera innehållet i fonden eller använd mjölkfri buljongtärning.
Gör glutenfri: ta ris istället för bulgur.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 styckfrysta torsk eller hokifiléer (à 100 g) eller ryggfiléer (à 140 g)
  • 2 skivor parmaskinka
  • 1 msk grovhackad färsk rosmarin
  • 1 msk smör och rapsolja till stekning
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Blodapelsinsås
  • 3 små schalottenlökar
  • 1/2 tsk anisfrön
  • 1 krm kanel
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 1 1/2 tsk Brun Farin
  • 1 1/2 msk konc kycklingfond eller hummerfond
  • 6 dl blodapelsin
  • 1/2 krm saffran
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1120 kJ / 270 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden