Torsk med smak av medelhavet
![Torsk med smak av medelhavet](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15521/cf_259/torsk_med_smak_av_medelhavet.jpg)
Torsk med smak av medelhavet är en aromatisk och fruktig fiskrätt. Högklassiska smaker som saffran, anis och blodapelsin passar torsken fint. Bulgursallad blir gott till.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006
![Torsk med smak av medelhavet](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15521/cf_259/torsk_med_smak_av_medelhavet.jpg)
Ingredienser
4 portioner
6 styckfrysta torsk eller hokifiléer (à 100 g) eller ryggfiléer (à 140 g)
2 skivor parmaskinka
1 msk grovhackad färsk rosmarin
1 msk smör och rapsolja till stekning
1 tsk salt
2 krm peppar
Blodapelsinsås
3 små schalottenlökar
1/2 tsk anisfrön
1 krm kanel
1 msk smör och rapsolja
1 1/2 tsk brun farin
1 1/2 msk konc kycklingfond eller hummerfond
6 dl blodapelsin
1/2 krm saffran
För alla
Rätten är fri från ägg, men innehåller mjölk och gluten. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkfri: uteslut smöret eller använd mjölkfrittmargarin. Kontrollera innehållet i fonden eller använd mjölkfri buljongtärning.
Gör glutenfri: ta ris istället för bulgur.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1120 KJ / 270 kCal
Fett10 g
Kommentarer
Tog 2 tsk dragon i stället för anisfrön och jag måste säga att såsen - till min förvåning - var en rejäl smakupplevelse tillsammans med bulgursalladen och fisken. Den krispiga parmaskinkan var ett extra plus. Full pott med andra ord.
Sven-erik
2012-02-25fantastisk smakupplevelse med saffran,anis och blodapelsin som sås.
Ulla
2006-04-23