Torsk med smak av medelhavet

7
2
Torsk med smak av medelhavet

Torsk med smak av medelhavet är en aromatisk och fruktig fiskrätt. Högklassiska smaker som saffran, anis och blodapelsin passar torsken fint. Bulgursallad blir gott till.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Torsk med smak av medelhavet

Ingredienser

4 portioner
6 styckfrysta torsk eller hokifiléer (à 100 g) eller ryggfiléer (à 140 g)
2 skivor parmaskinka
1 msk grovhackad färsk rosmarin
1 msk smör och rapsolja till stekning
1 tsk salt
2 krm peppar

Blodapelsinsås

3 små schalottenlökar
1/2 tsk anisfrön
1 krm kanel
1 msk smör och rapsolja
1 1/2 tsk brun farin
1 1/2 msk konc kycklingfond eller hummerfond
6 dl blodapelsin
1/2 krm saffran

För alla

Rätten är fri från ägg, men innehåller mjölk och gluten. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkfri: uteslut smöret eller använd mjölkfrittmargarin. Kontrollera innehållet i fonden eller använd mjölkfri buljongtärning.
Gör glutenfri: ta ris istället för bulgur.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Sven-erik

2012-02-25

Tog 2 tsk dragon i stället för anisfrön och jag måste säga att såsen - till min förvåning - var en rejäl smakupplevelse tillsammans med bulgursalladen och fisken. Den krispiga parmaskinkan var ett extra plus. Full pott med andra ord.

Ulla

2006-04-23

fantastisk smakupplevelse med saffran,anis och blodapelsin som sås.

Näringsvärde per portion

Energi 1120 KJ / 270 kCal
Fett 10 g
Läs mer om näringsvärden