Torsk med smak av medelhavet
Torsk med smak av medelhavet är en aromatisk och fruktig fiskrätt. Högklassiska smaker som saffran, anis och blodapelsin passar torsken fint. Bulgursallad blir gott till.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006
Ingredienser
4 portioner
6 styckfrysta torsk eller hokifiléer (à 100 g) eller ryggfiléer (à 140 g)
2 skivor parmaskinka
1 msk grovhackad färsk rosmarin
1 msk smör och rapsolja till stekning
1 tsk salt
2 krm peppar
Blodapelsinsås
3 små schalottenlökar
1/2 tsk anisfrön
1 krm kanel
1 msk smör och rapsolja
1 1/2 tsk brun farin
1 1/2 msk konc kycklingfond eller hummerfond
6 dl blodapelsin
1/2 krm saffran
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1120 KJ / 270 kCal
Fett10 g
Kommentarer
Tog 2 tsk dragon i stället för anisfrön och jag måste säga att såsen - till min förvåning - var en rejäl smakupplevelse tillsammans med bulgursalladen och fisken. Den krispiga parmaskinkan var ett extra plus. Full pott med andra ord.
Sven-erik
2012-02-25fantastisk smakupplevelse med saffran,anis och blodapelsin som sås.
Ulla
2006-04-23