Torsk med smak av medelhavet

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
2
Torsk med smak av medelhavet

Torsk med smak av medelhavet är en aromatisk och fruktig fiskrätt. Högklassiska smaker som saffran, anis och blodapelsin passar torsken fint. Bulgursallad blir gott till.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Torsk med smak av medelhavet

Ingredienser

4 portioner
6   styckfrysta torsk eller hokifiléer (à 100 g) eller ryggfiléer (à 140 g)
2   skivor parmaskinka
1 msk  grovhackad färsk rosmarin
1 msk  smör och rapsolja till stekning
1 tsk  salt
2 krm  peppar

Blodapelsinsås

3   små schalottenlökar
1/2 tsk  anisfrön
1 krm  kanel
1 msk  smör och rapsolja
1 1/2 tsk  brun farin
1 1/2 msk  konc kycklingfond eller hummerfond
6 dl  blodapelsin
1/2 krm  saffran

För alla

Rätten är fri från ägg, men innehåller mjölk och gluten. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkfri: uteslut smöret eller använd mjölkfrittmargarin. Kontrollera innehållet i fonden eller använd mjölkfri buljongtärning.
Gör glutenfri: ta ris istället för bulgur.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Tog 2 tsk dragon i stället för anisfrön och jag måste säga att såsen - till min förvåning - var en rejäl smakupplevelse tillsammans med bulgursalladen och fisken. Den krispiga parmaskinkan var ett extra plus. Full pott med andra ord.

Sven-erik

2012-02-25

fantastisk smakupplevelse med saffran,anis och blodapelsin som sås.

Ulla

2006-04-23

Näringsvärde per portion

Energi1120 KJ / 270 kCal
Fett10 g

Testa liknande recept

Blodapelsin med saffranshonung och pistagenötter
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffranspasta med kantareller
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Persilje- och mandeltoppad torsk med saffran
Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppel- och rosmarinmousse
Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ianns kycklingrulader med parmaskinka
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Färsk pasta med blodapelsin
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga