Torsk med smak av medelhavet

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
2
Torsk med smak av medelhavet

Torsk med smak av medelhavet är en aromatisk och fruktig fiskrätt. Högklassiska smaker som saffran, anis och blodapelsin passar torsken fint. Bulgursallad blir gott till.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Torsk med smak av medelhavet

Ingredienser

4 portioner
6 styckfrysta torsk eller hokifiléer (à 100 g) eller ryggfiléer (à 140 g)
2 skivor parmaskinka
1 msk grovhackad färsk rosmarin
1 msk smör och rapsolja till stekning
1 tsk salt
2 krm peppar

Blodapelsinsås

3 små schalottenlökar
1/2 tsk anisfrön
1 krm kanel
1 msk smör och rapsolja
1 1/2 tsk brun farin
1 1/2 msk konc kycklingfond eller hummerfond
6 dl blodapelsin
1/2 krm saffran

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Tog 2 tsk dragon i stället för anisfrön och jag måste säga att såsen - till min förvåning - var en rejäl smakupplevelse tillsammans med bulgursalladen och fisken. Den krispiga parmaskinkan var ett extra plus. Full pott med andra ord.

Sven-erik

2012-02-25

fantastisk smakupplevelse med saffran,anis och blodapelsin som sås.

Ulla

2006-04-23

Näringsvärde per portion

Energi1120 KJ / 270 kCal
Fett10 g

Testa liknande recept

Torsk med blodapelsin, fänkål och chili
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blodapelsin med saffranshonung och pistagenötter
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Persilje- och mandeltoppad torsk med saffran
Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppel- och rosmarinmousse
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffranspasta med kantareller
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmafisk med basilikapotatis
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga