Saffranstorsk med krämiga bönor

Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
3
Saffranstorsk med krämiga bönor

En ugnstekt fisk som får mycket smak tack vare en marinad kryddad med vitlök, saffran och cayennepeppar. Serveras med kokt potatis och en härlig röra av bönor, gräslök, smetana och citron. En fenomenal middag!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014

Saffranstorsk med krämiga bönor

Ingredienser

4 portioner
600 g torsk
900 g potatis, gärna cheriepotatis

Marinad

1 vitlöksklyfta
1/2 g saffran
1 tsk strösocker
1 krm cayennepeppar
1 msk olja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Krämiga bönor

1/2 kruka gräslök
rivet skal och saft av 1 citron
250 g sojabönor
2 dl smetana
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott. Såsen var ju helt underbar. Tog kidneybönor istället för sojabönor. Inte sista gången jag gjorde detta

Ann-charlotte

2021-11-04

Baka på låg värme, 100-125 grader till innertemperatur 53 grader! Serverade med risotto. Grym kombo ���

Karin

2016-04-17

Väldigt gott. Jag skulle nog ta en mjölig potatis och nästan koka sönder den så att man kunde få upp mer av den goda såsen lättare.

Carl-evert

2014-03-27

Näringsvärde per portion

Energi2447 KJ / 585 kCal
Fett28.1 g
Kolhydrater42.8 g
Protein36 g

Testa liknande recept

Stekt torsk med caviarsås
Betyg 2.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig torsk med limepotatis
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Indisk fiskgryta
Betyg 2.8 av 5.
160 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Peruansk ceviche
Betyg 2.5 av 5.
75 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sojabönsburgare med avokadokräm
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskkakor med ris och Rhode Islandsås
Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga