Saffranstorsk med krämiga bönor
En ugnstekt fisk som får mycket smak tack vare en marinad kryddad med vitlök, saffran och cayennepeppar. Serveras med kokt potatis och en härlig röra av bönor, gräslök, smetana och citron. En fenomenal middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014
Ingredienser
4 portioner
600 g torsk
900 g potatis, gärna cheriepotatis
Marinad
1 vitlöksklyfta
1/2 g saffran
1 tsk strösocker
1 krm cayennepeppar
1 msk olja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Krämiga bönor
1/2 kruka gräslök
rivet skal och saft av 1 citron
250 g sojabönor
2 dl smetana
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2447 KJ / 585 kCal
Fett28.1 g
Kolhydrater42.8 g
Protein36 g
Kommentarer
Mycket gott. Såsen var ju helt underbar. Tog kidneybönor istället för sojabönor. Inte sista gången jag gjorde detta
Ann-charlotte
2021-11-04Baka på låg värme, 100-125 grader till innertemperatur 53 grader! Serverade med risotto. Grym kombo
Karin
2016-04-17Väldigt gott. Jag skulle nog ta en mjölig potatis och nästan koka sönder den så att man kunde få upp mer av den goda såsen lättare.
Carl-evert
2014-03-27