Saffranstorsk med krämiga bönor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Saffranstorsk med krämiga bönor

En ugnstekt fisk som får mycket smak tack vare en marinad kryddad med vitlök, saffran och cayennepeppar. Serveras med kokt potatis och en härlig röra av bönor, gräslök, smetana och citron. En fenomenal middag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken och sojabönorna.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Koka potatisen.
  4. Marinad: Skala och riv vitlöken. Mortla eller smula saffranet. Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en ugnssäker form. Skär torsken i portionsbitar och lägg dem i marinaden ca 10 minuter. Vänd någon gång.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Krämiga bönor: Skär gräslöken fint. Skölj citronen, riv skalet fint och pressa ur saften. Blanda alla ingredienser i en kastrull och sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera torsken och bönorna med potatisen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torsk
  • 900 g potatis, gärna cheriepotatis
Marinad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 g saffran
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Krämiga bönor
  • 1/2 kruka gräslök
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 250 g sojabönor
  • 2 dl smetana
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2447 kJ / 585 kCal