Persilje- och mandeltoppad torsk med saffran
Saffran är den stora hemligheten i denna utsökta fiskrätt. Torsken steks färdigt i ugnen och du har god tid på dig att förbereda de krämiga palsternackorna. Dessa kokas mjuka tillsammans med buljong och saffran och vänds sedan ned i smetana. Serveras med mandeltoppad torsk och nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2014
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer