Persilje- och mandeltoppad torsk med saffran

Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
0
Persilje- och mandeltoppad torsk med saffran

Saffran är den stora hemligheten i denna utsökta fiskrätt. Torsken steks färdigt i ugnen och du har god tid på dig att förbereda de krämiga palsternackorna. Dessa kokas mjuka tillsammans med buljong och saffran och vänds sedan ned i smetana. Serveras med mandeltoppad torsk och nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2014

Persilje- och mandeltoppad torsk med saffran

Ingredienser

4 portioner
600 g torsk
900 g potatis
1 tsk olja
salt
peppar
3 palsternackor
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 g saffran
2 dl smetana
1/2 kruka persilja
50 g rostad saltad mandel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2772 KJ / 661 kCal
Fett31 g
Salt2.71 g
Kolhydrater54 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Smörstekt torsk med ärt- och broccolipuré
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frukt- och nötgodingar
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtig mandeltorsk med grönsakscouscous
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjursgryta med rotfrukter
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kryddstekt lammragu med bönor och nötströssel
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga