Persilje- och mandeltoppad torsk med saffran

Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
0
Persilje- och mandeltoppad torsk med saffran

Saffran är den stora hemligheten i denna utsökta fiskrätt. Torsken steks färdigt i ugnen och du har god tid på dig att förbereda de krämiga palsternackorna. Dessa kokas mjuka tillsammans med buljong och saffran och vänds sedan ned i smetana. Serveras med mandeltoppad torsk och nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2014

Persilje- och mandeltoppad torsk med saffran

Ingredienser

4 portioner
600 g  torsk
900 g  potatis
1 tsk  olja
salt och peppar
3   palsternackor
2 1/2 dl  kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 g  saffran
2 dl  smetana
1/2   kruka persilja
50 g  rostad saltad mandel

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2772 KJ / 661 kCal
Fett31 g
Salt2.71 g
Kolhydrater54 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Karamelliserad saffransgröt
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laktosfri saffranspannkaka
Betyg 2.7 av 5.
71 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Shrikand med saffran
Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Söt saffranspannkaka
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frukt- och nötgodingar
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransbutterkaka
Betyg 4.3 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga