Persilje- och mandeltoppad torsk med saffran

19
0
Persilje- och mandeltoppad torsk med saffran

Saffran är den stora hemligheten i denna utsökta fiskrätt. Torsken steks färdigt i ugnen och du har god tid på dig att förbereda de krämiga palsternackorna. Dessa kokas mjuka tillsammans med buljong och saffran och vänds sedan ned i smetana. Serveras med mandeltoppad torsk och nykokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2014

Persilje- och mandeltoppad torsk med saffran

Ingredienser

4 portioner
600 g
torsk
900 g
potatis
1 tsk
olja
-
salt och peppar
3
palsternackor
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 g
saffran
2 dl
smetana
1/2
kruka persilja
50 g
rostad saltad mandel

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2772 KJ / 661 kCal
Fett 31 g
Salt 2.71 g
Kolhydrater 54 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept