Persilje- och mandeltoppad torsk med saffran
Saffran är den stora hemligheten i denna utsökta fiskrätt. Torsken steks färdigt i ugnen och du har god tid på dig att förbereda de krämiga palsternackorna. Dessa kokas mjuka tillsammans med buljong och saffran och vänds sedan ned i smetana. Serveras med mandeltoppad torsk och nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2014
Ingredienser
4 portioner
600 g torsk
900 g potatis
1 tsk olja
salt
peppar
3 palsternackor
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 g saffran
2 dl smetana
1/2 kruka persilja
50 g rostad saltad mandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2772 KJ / 661 kCal
Fett31 g
Salt2.71 g
Kolhydrater54 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer