Glutenfritt kuvertbröd

82
7
Glutenfritt kuvertbröd

Recept på ett underbart glutenfritt kuvertbröd med mycket smak. Brödet gör du av bland annat linfrön, fänkålsfrön, anisfrön, havremjöl och glutenfri mjölmix. Gott att servera som tillbehör till middagen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Glutenfritt kuvertbröd

Ingredienser

20 st
50 g jäst
5 dl mjölk eller vatten
2 msk olja
1/2 dl hela linfrön
1 tsk salt
1 tsk hela fänkålsfrön
1 tsk hela anisfrön
3 dl havremjöl (glutenfritt)
7 dl ljus, glutenfri mjölmix (7 dl motsvarar ca 450 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj havredryck, vatten eller laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj havredryck eller vatten.

Gör så här

Tips

Gör eget havremjöl Havremjöl gör du enkelt genom att mixa havregryn i en matberedare till fint pulver. Havre är egentligen ett glutenfritt sädesslag men kan ha ”smittats” med gluten vid odling och hantering. Välj därför havregryn av ”ren havre” om du vill vara säker på att få ett glutenfritt havremjöl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

82

Kommentarer

Astrid

2023-01-24

Nu har jag gjort de här kuvertbröden två gånger men lyckas inte med att få de att jäsa tillräckligt. Det blir hårda små bullar som jag skulle vilja mkt fluffigare. Smaken finns där men inte resten.

Ingrid

2019-11-16

Lät brödet kalljäsa över natten, blev utmärkt konsistens med lite havremjöl på händerna att forma frallor med. Bytte ut brödkryddorna i receptet till 2 krm kummin. Mycket gott bröd!

Redaktionen

2017-06-20

Hej Simone! Du har helt rätt och vi har nu uppdaterat receptet. Tack för att du hörde av dig! Hälsningar Michelle