Glutenfritt kuvertbröd

Betyg 2.3 av 5.
83 personer har röstat
8
Glutenfritt kuvertbröd

Recept på ett underbart glutenfritt kuvertbröd med mycket smak. Brödet gör du av bland annat linfrön, fänkålsfrön, anisfrön, havremjöl och glutenfri mjölmix. Gott att servera som tillbehör till middagen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Glutenfritt kuvertbröd

Ingredienser

20 st
50 g jäst
5 dl mjölk eller vatten
2 msk olja
1/2 dl hela linfrön
1 tsk salt
1 tsk hela fänkålsfrön
1 tsk hela anisfrön
3 dl havremjöl (glutenfritt)
7 dl ljus, glutenfri mjölmix (7 dl motsvarar ca 450 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
83 personer har röstat

Kommentarer

God smak m så otroligt kladdig m den mängd mjöl s angavs. Fick ta mkt mer för att överhuvudtaget kunna forma några bullar

Elisabeth

2023-02-10

Nu har jag gjort de här kuvertbröden två gånger men lyckas inte med att få de att jäsa tillräckligt. Det blir hårda små bullar som jag skulle vilja mkt fluffigare. Smaken finns där men inte resten.

Astrid

2023-01-24

Lät brödet kalljäsa över natten, blev utmärkt konsistens med lite havremjöl på händerna att forma frallor med. Bytte ut brödkryddorna i receptet till 2 krm kummin. Mycket gott bröd!

Ingrid

2019-11-16

Testa liknande recept

Groddat fröbröd
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria våfflor - grundrecept
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokosvåfflor
Betyg 2.5 av 5.
89 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glutenfritt bröd med rotselleri
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havrefrallor med tranbär
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mörkt bönbröd med frukt och nötter
Betyg 4.8 av 5.
88 personer har röstat
Över 60 min att tillaga