Glutenfritt kuvertbröd
Recept på ett underbart glutenfritt kuvertbröd med mycket smak. Brödet gör du av bland annat linfrön, fänkålsfrön, anisfrön, havremjöl och glutenfri mjölmix. Gott att servera som tillbehör till middagen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011
Ingredienser
20 st
50 g jäst
5 dl mjölk eller vatten
2 msk olja
1/2 dl hela linfrön
1 tsk salt
1 tsk hela fänkålsfrön
1 tsk hela anisfrön
3 dl havremjöl (glutenfritt)
7 dl ljus, glutenfri mjölmix (7 dl motsvarar ca 450 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God smak m så otroligt kladdig m den mängd mjöl s angavs. Fick ta mkt mer för att överhuvudtaget kunna forma några bullar
Elisabeth
2023-02-10Nu har jag gjort de här kuvertbröden två gånger men lyckas inte med att få de att jäsa tillräckligt. Det blir hårda små bullar som jag skulle vilja mkt fluffigare. Smaken finns där men inte resten.
Astrid
2023-01-24Lät brödet kalljäsa över natten, blev utmärkt konsistens med lite havremjöl på händerna att forma frallor med. Bytte ut brödkryddorna i receptet till 2 krm kummin. Mycket gott bröd!
Ingrid
2019-11-16