Recept på ett underbart glutenfritt kuvertbröd med mycket smak. Brödet gör du av bland annat linfrön, fänkålsfrön, anisfrön, havremjöl och glutenfri mjölmix. Gott att servera som tillbehör till middagen.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2011
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj havredryck, vatten eller laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj havredryck eller vatten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Astrid
2023-01-24Nu har jag gjort de här kuvertbröden två gånger men lyckas inte med att få de att jäsa tillräckligt. Det blir hårda små bullar som jag skulle vilja mkt fluffigare. Smaken finns där men inte resten.
Ingrid
2019-11-16Lät brödet kalljäsa över natten, blev utmärkt konsistens med lite havremjöl på händerna att forma frallor med. Bytte ut brödkryddorna i receptet till 2 krm kummin. Mycket gott bröd!
Redaktionen
2017-06-20Hej Simone! Du har helt rätt och vi har nu uppdaterat receptet. Tack för att du hörde av dig! Hälsningar Michelle