Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Saffranspasta med kantareller

Gör en snabb saffranspasta med massa ljuvliga kantareller! Din goda pasta kan du antingen bjuda på som en smakrik förrätt eller varför inte äta till lunch? Servera svamppastan med knaprig, stekt parmaskinka, mild gräslök och syrlig citron.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 (förrätt) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  2. Fräs lök och kantareller i smör. Krydda med saffran, salt och peppar. Blanda med pastan.
  3. Pensla en annan stekpanna med olivolja och knaperstek parmaskinkan.
  4. Servera svamppastan med parmaskinkan, finhackad gräslök och pressad citron.

Ingredienser

Portioner: 4 (förrätt)
  • 100 g pasta
  • 1 msk finhackad lök
  • 250 g kantareller eller annan svamp
  • smör till stekning
  • 1/2 krm saffran
  • salt och peppar
  • 4 tunna skivor parmaskinka
  • olja till stekning
Till garnering
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?