Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Blodapelsin med saffranshonung och pistagenötter

Letar du efter en lättlagad dessert med några få ingredienser men mycket smak så har du hittat ditt recept! Honungssötma och saffran matchar syrlig blodapelsin i en efterrätt som kommer lysa som en sol på bordet. Toppa apelsinskivorna med knapriga pistagenötter och din fruktdessert är klar att servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala apelsinerna med kniv och skär bort allt det vita. Skiva apelsinerna och lägg upp på ett fat.
  2. Grovhacka nötterna.
  3. Värm honung och saffran försiktigt i en skål i mikrovågsugn eller i en kastrull. Ringla saffranshonungen över apelsinerna och strö över nötterna. 
  4. Till garnering: Garnera eventuellt med mynta och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Toppa apelsinerna med lite matyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 blodapelsiner
  • 1/2 dl pistagenötter
  • 3 msk honung (alt agavesirap för vegansk)
  • 1/2 g saffran
Till garnering
  • mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 686 kJ / 163 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept