Blodapelsin med saffranshonung och pistagenötter

7
2
Blodapelsin med saffranshonung och pistagenötter

Letar du efter en lättlagad dessert med några få ingredienser men mycket smak så har du hittat ditt recept! Honungssötma och saffran matchar syrlig blodapelsin i en efterrätt som kommer lysa som en sol på bordet. Toppa apelsinskivorna med knapriga pistagenötter och din fruktdessert är klar att servera.

Skriv ut
Blodapelsin med saffranshonung och pistagenötter

Ingredienser

4 portioner
4
blodapelsiner
1/2 dl
pistagenötter
1/2 g
saffran
1/2 msk
vatten
3 msk
honung (alt agavesirap för vegansk)

Till garnering

mynta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Toppa apelsinerna med lite matyoghurt.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Eva

1/18/2020

Jättegott, men saffran löser sig inte i honung utan måste först lösas upp i lite vätska

Redaktionen ICAse

1/24/2020

Hej Eva! Tack för din kommentar. Vi har sett över receptet och för ett ännu bättre resultat så har vi lagt till 1/2 msk vatten som man ska blanda med saffranet. Kul att höra att du tyckte att det blev gott! Hälsningar Elina

Rosa

10/17/2018

Gott recept men så extremt fel att det ligger i kategorin veganska recept när det innehåller honung.

Redaktionen ICAse

10/18/2018

Hej Rosa! Kul att du gillade receptet och absolut felkategoriserat av oss. Fixat till det såklart. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 686 KJ / 163 kCal
Fett 4 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 27 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept