Blodapelsin med saffranshonung och pistagenötter
Letar du efter en lättlagad dessert med några få ingredienser men mycket smak så har du hittat ditt recept! Honungssötma och saffran matchar syrlig blodapelsin i en efterrätt som kommer lysa som en sol på bordet. Toppa apelsinskivorna med knapriga pistagenötter och din fruktdessert är klar att servera.
Ingredienser
4 portioner
4 blodapelsiner
1/2 dl pistagenötter
1/2 g saffran
1/2 msk vatten
3 msk honung (alt agavesirap för vegansk)
Till garnering
mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi686 KJ / 163 kCal
Fett4 g
Salt0.01 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g
Kommentarer
Jättegott, men saffran löser sig inte i honung utan måste först lösas upp i lite vätska
Eva
2020-01-18Hej Eva! Tack för din kommentar. Vi har sett över receptet och för ett ännu bättre resultat så har vi lagt till 1/2 msk vatten som man ska blanda med saffranet. Kul att höra att du tyckte att det blev gott! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-24Gott recept men så extremt fel att det ligger i kategorin veganska recept när det innehåller honung.
Rosa
2018-10-17Hej Rosa! Kul att du gillade receptet och absolut felkategoriserat av oss. Fixat till det såklart. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-10-18