Blodapelsin med saffranshonung och pistagenötter

Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
2
Blodapelsin med saffranshonung och pistagenötter

Letar du efter en lättlagad dessert med några få ingredienser men mycket smak så har du hittat ditt recept! Honungssötma och saffran matchar syrlig blodapelsin i en efterrätt som kommer lysa som en sol på bordet. Toppa apelsinskivorna med knapriga pistagenötter och din fruktdessert är klar att servera.

Blodapelsin med saffranshonung och pistagenötter

Ingredienser

4 portioner
4 blodapelsiner
1/2 dl pistagenötter
1/2 g saffran
1/2 msk vatten
3 msk honung (alt agavesirap för vegansk)

Till garnering

mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott, men saffran löser sig inte i honung utan måste först lösas upp i lite vätska

Eva

2020-01-18

Hej Eva! Tack för din kommentar. Vi har sett över receptet och för ett ännu bättre resultat så har vi lagt till 1/2 msk vatten som man ska blanda med saffranet. Kul att höra att du tyckte att det blev gott! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-01-24

Gott recept men så extremt fel att det ligger i kategorin veganska recept när det innehåller honung.

Rosa

2018-10-17

Hej Rosa! Kul att du gillade receptet och absolut felkategoriserat av oss. Fixat till det såklart. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-10-18

Näringsvärde per portion

Energi686 KJ / 163 kCal
Fett4 g
Salt0.01 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Labneh med pesto och nötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pistage- och myntapesto
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smaksatt glass med saffran
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurt med honung, pistage & kardemumma
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Granatäpple- och myntaswirl
Betyg 2.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Syriansk dobo – Lammstek med bulgur
Betyg 4.4 av 5.
95 personer har röstat
Över 60 min att tillaga