Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bulgursallad med linser

Vacker, nyttig och trevlig sallad som innehåller linser blandat med bulgur och många goda kryddor. Salladen dekoreras med härliga oliver, tomater och grann persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj linserna och koka dem mjuka, ca 20 minuter, tillsammans med en skvätt soja.
  2. Låt dem rinna av och smaksätt sedan med spiskummin, balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Linserna ska ha "hög smak", gärna syrlig av balsamvinägern.
  3. Koka upp bulgur och grönsaksbuljong. Dra från värmen, täck med lock och låt bulguren dra i 30 minuter. Då bör den ha en lagom ätkonsistens. Detta är bättre än att koka den mjuk.
  4. Blanda allt varsamt vid serveringen. Smaksätt ev med salt, peppar och kanske mer balsamvinäger eller en skvätt olivolja. 
  5. Till servering: Dekorera med svarta oliver, små tomater och persilja.

För alla

Läs noga ingredienserna på fonden, i övrigt är rätten fri från ägg, laktos och mjölkprotein men innehåller gluten. 
Gör glutenfri: bulgur är tillverkat av vete, ersätt det med t ex kokt vildrisblandning eller vanligt råris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g gröna linser eller puylinser
  • 2 1/2 msk soja
  • 1 tsk spiskummin
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g bulgur
  • 1 l grönsaksbuljong av tärning/fond + vatten
Till servering
  • tomater
  • svarta oliver
  • finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2953 kJ / 705 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept