Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk med rökt laxbrandade

Här får vi njuta av smörstekt torsk som får koka ihop i en gräddblandning med buljong för kraftfullare smak. Brandade är en fransk variant av lappskojs där bland annat potatis, vitlök och lax blandas ihop och rörs till en grov puré. Servera torsken och laxbrandaden med krispig sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Laxbrandade: Skala och koka potatisen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Häll av vattnet från potatisen och låt den ånga av lite grann.
  4. Fräs lök och vitlök mjuk i olivoljan i en vid kastrull.
  5. Tillsätt sedan potatisen. Rör med en slev till en grov puré. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner grovskivad lax.
  6. Riv skalet fint av halva citronen. Hacka dillen, rör ner den och citronskalet i potatisen. Smaka av med citronsaft. Skär resten av citronen i klyftor.
  7. Sallad: Skär rädisorna tunt. Skär salladen i bitar och blanda med rädisorna.
  8. Torsk: Stek torsken på båda sidorna i smöret i en stekpanna tills den fått fin färg. Blanda grädden och mjölken med majsstärkelsen. Sänk värmen och tillsätt gräddblandningen och buljongtärningen. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera brandaden med torsken, såsen, salladen och citronklyftorna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Laxbrandade
  • 900 g fast potatis
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 100 g skivad kallrökt lax
  • 1 citron
  • 20 g färsk dill
Sallad
  • 1/2 strut rädisor (à 125 g)
  • 1 krispsallad
Torsk
  • 4 port torskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 1/2 tärning fiskbuljong
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2334 kJ / 558 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept