Torsk med rökt laxbrandade
Här får vi njuta av smörstekt torsk som får koka ihop i en gräddblandning med buljong för kraftfullare smak. Brandade är en fransk variant av lappskojs där bland annat potatis, vitlök och lax blandas ihop och rörs till en grov puré. Servera torsken och laxbrandaden med krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016
Ingredienser
4 portioner
Laxbrandade
900 g fast potatis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt
peppar
100 g skivad kallrökt lax
1 citron
20 g färsk dill
Sallad
1/2 strut rädisor (à 125 g)
1 krispsallad
Torsk
4 port torskfilé
1 msk smör
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
1/2 tärning fiskbuljong
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2334 KJ / 558 kCal
Fett24.6 g
Salt3.41 g
Kolhydrater45.1 g
Protein35.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer