Torsk med rökt laxbrandade

Betyg 3 av 5.
75 personer har röstat
0
Torsk med rökt laxbrandade

Här får vi njuta av smörstekt torsk som får koka ihop i en gräddblandning med buljong för kraftfullare smak. Brandade är en fransk variant av lappskojs där bland annat potatis, vitlök och lax blandas ihop och rörs till en grov puré. Servera torsken och laxbrandaden med krispig sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016

Torsk med rökt laxbrandade

Ingredienser

4 portioner

Laxbrandade

900 g fast potatis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt
peppar
100 g skivad kallrökt lax
1 citron
20 g färsk dill

Sallad

1/2 strut rädisor (à 125 g)
1 krispsallad

Torsk

4 port torskfilé
1 msk smör
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
1/2 tärning fiskbuljong

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
75 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2334 KJ / 558 kCal
Fett24.6 g
Salt3.41 g
Kolhydrater45.1 g
Protein35.9 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsbakad tacotorsk med potatismos
Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med saffran och körsbärstomat
Betyg 4.4 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskgryta med saffran
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stek torsk med sparris och citronsås
Betyg 3.2 av 5.
86 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillgratinerad torsk med pepparrot
Betyg 4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med örtsås
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga