Torsk med rökt laxbrandade

75
0
Torsk med rökt laxbrandade

Här får vi njuta av smörstekt torsk som får koka ihop i en gräddblandning med buljong för kraftfullare smak. Brandade är en fransk variant av lappskojs där bland annat potatis, vitlök och lax blandas ihop och rörs till en grov puré. Servera torsken och laxbrandaden med krispig sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016

Torsk med rökt laxbrandade

Ingredienser

4 portioner

Laxbrandade

900 g
fast potatis
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
-
salt och peppar
100 g
skivad kallrökt lax
1
citron
20 g
färsk dill

Sallad

1/2
strut rädisor (à 125 g)
1
krispsallad

Torsk

4
port torskfilé
1 msk
smör
1 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
1/2 msk
majsstärkelse
1/2
tärning fiskbuljong

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

75

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2334 KJ / 558 kCal
Fett 24.6 g
Salt 3.41 g
Kolhydrater 45.1 g
Protein 35.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept