Fiskgryta med saffran och körsbärstomat
En saffransröd och mättande fiskgryta som för tankarna till Medelhavet. Grädden, den mustiga fiskbuljongen och tomaterna utgör basen och får puttra med saffran och mumsbitstora lax- och torsktärningar. Häll upp något gott att dricka och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2017
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
1 rödlök
3 morötter
1 tsk olja
2 dl vispgrädde
500 g passerade tomater
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 g saffran
salt
peppar
250 g körsbärstomater
280 g laxfilé
375 g torskfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2675 KJ / 638 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Slängde i en näve räkor med tomaterna på slutet. Toppegott!!
Carina
2021-12-23Ris är gott till.
Olimpia
2021-10-07Hade i en extra buljongtärning & räkor istället för lax.
Martina
2021-02-04