Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Fiskgryta med saffran och körsbärstomat

En saffransröd och mättande fiskgryta som för tankarna till Medelhavet. Grädden, den mustiga fiskbuljongen och tomaterna utgör basen och får puttra med saffran och mumsbitstora lax- och torsktärningar. Häll upp något gott att dricka och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om fryst används.
  2. Skala och skär potatisen i tärningar.
  3. Skala och hacka löken. Skala och skiva morötterna. Fräs potatis och grönsaker i oljan i en stor gryta. Häll i grädde, tomater och buljong. Krydda med saffran, salt och peppar. Låt koka ca 15 minuter.
  4. Dela tomaterna i halvor.
  5. Skär fisken i bitar, ca 3 x 3 cm. Lägg fiskbitarna i grytan och låt sjuda ca 5 minuter.
  6. Servera grytan med tomater och gärna något bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 1 rödlök
  • 3 morötter
  • 1 tsk olja
  • 2 dl vispgrädde
  • 500 g passerade tomater
  • 5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1/2 g saffran
  • salt
  • peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 280 g laxfilé
  • 375 g torskfilé
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2675 kJ / 638 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept