Fiskgryta med saffran och körsbärstomat

Betyg 4.4 av 5.
57 personer har röstat
4
Fiskgryta med saffran och körsbärstomat

En saffransröd och mättande fiskgryta som för tankarna till Medelhavet. Grädden, den mustiga fiskbuljongen och tomaterna utgör basen och får puttra med saffran och mumsbitstora lax- och torsktärningar. Häll upp något gott att dricka och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2017

Fiskgryta med saffran och körsbärstomat

Ingredienser

4 portioner
600 g potatis
1 rödlök
3 morötter
1 tsk olja
2 dl vispgrädde
500 g passerade tomater
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 g saffran
salt
peppar
250 g körsbärstomater
280 g laxfilé
375 g torskfilé

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
57 personer har röstat

Kommentarer

Slängde i en näve räkor med tomaterna på slutet. Toppegott!!

Carina

2021-12-23

Ris är gott till.

Olimpia

2021-10-07

Hade i en extra buljongtärning & räkor istället för lax.

Martina

2021-02-04

Näringsvärde per portion

Energi2675 KJ / 638 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fisksoppa med tomat och sojabönor
Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisksoppa med saffran
Betyg 3.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskgryta med saffran
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med tomat och räkor
Betyg 4.6 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig fiskgryta med broccoli
Betyg 3.3 av 5.
50 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönsaksragu med lax och potatis
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga