Fiskgryta med saffran och körsbärstomat

53
4
Fiskgryta med saffran och körsbärstomat

En saffransröd och mättande fiskgryta som för tankarna till Medelhavet. Grädden, den mustiga fiskbuljongen och tomaterna utgör basen och får puttra med saffran och mumsbitstora lax- och torsktärningar. Häll upp något gott att dricka och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2017

Fiskgryta med saffran och körsbärstomat

Ingredienser

4 portioner
600 g potatis
1 rödlök
3 morötter
1 tsk olja
2 dl vispgrädde
500 g passerade tomater
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 g saffran
salt
peppar
250 g körsbärstomater
280 g laxfilé
375 g torskfilé

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Carina

2021-12-23

Slängde i en näve räkor med tomaterna på slutet. Toppegott!!

Olimpia

2021-10-07

Ris är gott till.

Martina

2021-02-04

Hade i en extra buljongtärning & räkor istället för lax.

Näringsvärde per portion

Energi 2675 KJ / 638 kCal
Fett 34 g
Salt 2 g
Kolhydrater 41 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden