Stek torsk med sparris och citronsås
Stekt torsk med sparris och citronsås, en klassisk favorit på tallriken. Här är det såsen som gör det lilla extra till denna rätt. Efter att den fått sjuda några minuter pressas saften från en halv citron i och bidrar till en perfekt syrlighet. Servera med saftig torsk, kokt potatis och knaprig sparris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
250 g grön sparris
Sås
1 gul lök
1 tsk olja
2 dl vatten
2 dl crème fraiche (pepparrot/havssalt/citron)
1 tärning fiskbuljong
1 citron
Torsk
600 g torskfilé
1 msk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1886 KJ / 451 kCal
Fett12 g
Salt3.12 g
Kolhydrater45 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såsen är magi!!!!
Janina
2022-12-19Super gott, minskade på citronen (lät var o en pressa på), + lite dill och några räkor. Sparris och ärtskidor super. Kommer att göra det igen❣
Margaretha
2019-12-29Snabbt, lätt lagat och mycket gott.
Karin
2017-05-17