Stek torsk med sparris och citronsås

85
6
Stek torsk med sparris och citronsås

Stekt torsk med sparris och citronsås, en klassisk favorit på tallriken. Här är det såsen som gör det lilla extra till denna rätt. Efter att den fått sjuda några minuter pressas saften från en halv citron i och bidrar till en perfekt syrlighet. Servera med saftig torsk, kokt potatis och knaprig sparris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2015

Stek torsk med sparris och citronsås

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis
250 g grön sparris

Sås

1 gul lök
1 tsk olja
2 dl vatten
2 dl crème fraiche (pepparrot/havssalt/citron)
1 tärning fiskbuljong
1 citron

Torsk

600 g torskfilé
1 msk olja
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche med smak eller naturell och krydda själv med pepparrot och citron.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).  Krydda med pepparrot och citron.

Gör så här

Tips

Vänd torsken i lite vetemjöl innan den steks för en godare och finare yta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

85

Kommentarer

Margaretha

2019-12-29

Super gott, minskade på citronen (lät var o en pressa på), + lite dill och några räkor. Sparris och ärtskidor super. Kommer att göra det igen❣

Karin

2017-05-17

Snabbt, lätt lagat och mycket gott.

Erika

2015-08-11

Super gott, kan verkligen rekommenderas. Såsen var jätte god!!!

Näringsvärde per portion

Energi 1886 KJ / 451 kCal
Fett 12 g
Salt 3.12 g
Kolhydrater 45 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden