Stek torsk med sparris och citronsås
Stekt torsk med sparris och citronsås, en klassisk favorit på tallriken. Här är det såsen som gör det lilla extra till denna rätt. Efter att den fått sjuda några minuter pressas saften från en halv citron i och bidrar till en perfekt syrlighet. Servera med saftig torsk, kokt potatis och knaprig sparris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2015
Ingredienser
Potatis
Sås
Torsk
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche med smak eller naturell och krydda själv med pepparrot och citron.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Krydda med pepparrot och citron.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såsen är magi!!!!
Janina
2022-12-19Super gott, minskade på citronen (lät var o en pressa på), + lite dill och några räkor. Sparris och ärtskidor super. Kommer att göra det igen❣
Margaretha
2019-12-29Snabbt, lätt lagat och mycket gott.
Karin
2017-05-17