Torskgryta med saffran
En lika smakrik soppa som den är färggrann! De skalade tomaterna ger inte bara färg utan även härlig syra som passar utmärkt ihop med den milda torsken som får koka till sig i grytan. Hintar av vitt vin, saffran och dill får rätten att bli komplett!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 msk olja
1/2 g saffran
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 burk hela skalade tomater (à 390 g)
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
250 g sojabönor
500 g torskfilé
1 ask färsk dill (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1892 KJ / 452 kCal
Fett12 g
Salt0.49 g
Kolhydrater45 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt okej. Det är inget fel med rätten, om än (som även andra har uttryckt) den är något smaklös. Hade säkerligen inte skadats av någon form av krydda, samt/lite mer saffran så att någon som helst del av den smaken var märkbar. Lätt lagat och ganska mättande i övrigt.
Jesper
2021-10-17Superbra grundrecept! Ett tips är att ha lite mer buljong, och socker efter smak, för att få till en mustig gryta.
Nora
2018-12-02Tyvärr ganska smaklöst men helt ätbart!
Evelina
2018-11-05