Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Torskgryta med saffran

En lika smakrik soppa som den är färggrann! De skalade tomaterna ger inte bara färg utan även härlig syra som passar utmärkt ihop med den milda torsken som får koka till sig i grytan. Hintar av vitt vin, saffran och dill får rätten att bli komplett!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Ansa och skiva salladslöken. Fräs den i oljan i en gryta. Rör i saffran och tillsätt vin, tomater, fiskbuljong och sojabönor. Låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Skär torsken i bitar och lägg i grytan och sjud under lock ytterligare ca 5 minuter.
  4. Grovhacka dillen och vänd ner den i grytan och servera med potatisen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 2 msk olja
  • 1/2 g saffran
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 burk hela skalade tomater (à 390 g)
  • 2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 250 g sojabönor
  • 500 g torskfilé
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1892 kJ / 452 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer