Torskgryta med saffran

9
4
Torskgryta med saffran

En lika smakrik soppa som den är färggrann! De skalade tomaterna ger inte bara färg utan även härlig syra som passar utmärkt ihop med den milda torsken som får koka till sig i grytan. Hintar av vitt vin, saffran och dill får rätten att bli komplett!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018

Torskgryta med saffran

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 msk olja
1/2 g saffran
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 burk hela skalade tomater (à 390 g)
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
250 g sojabönor
500 g torskfilé
1 ask färsk dill (à 20 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Jesper

2021-10-17

Helt okej. Det är inget fel med rätten, om än (som även andra har uttryckt) den är något smaklös. Hade säkerligen inte skadats av någon form av krydda, samt/lite mer saffran så att någon som helst del av den smaken var märkbar. Lätt lagat och ganska mättande i övrigt.

Nora

2018-12-02

Superbra grundrecept! Ett tips är att ha lite mer buljong, och socker efter smak, för att få till en mustig gryta.

Evelina

2018-11-05

Tyvärr ganska smaklöst men helt ätbart!

Näringsvärde per portion

Energi 1892 KJ / 452 kCal
Fett 12 g
Salt 0.49 g
Kolhydrater 45 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden