Dillgratinerad torsk med pepparrot
Tänk att det kan vara så enkelt att laga något så gott. En röra blandas ihop och breds ut på torsken som får gå i ugnen. Under tiden kokas potatis och sallad skärs upp. Sen är gratängen redo att ätas!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2022
Ingredienser
2 portioner
300 g färsk torskfilé
salt
peppar
1 msk riven pepparrot
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
450 g potatis
1/2 kruka krispsallad
1/2 dl strimlade soltorkade tomater
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2920 KJ / 697 kCal
Fett41 g
Salt2 g
Kolhydrater42 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite mera creme fraiche och rejält med Pepparrot så blev det smaskens
Hans-gunnar
2024-03-14Inget jag kommer att laga igen.
Eva-lena
2023-02-10Med lite extra pepparrot blev det smaskens.
Maria
2022-12-21