Dillgratinerad torsk med pepparrot

Betyg 4 av 5.
17 personer har röstat
6
Dillgratinerad torsk med pepparrot

Tänk att det kan vara så enkelt att laga något så gott. En röra blandas ihop och breds ut på torsken som får gå i ugnen. Under tiden kokas potatis och sallad skärs upp. Sen är gratängen redo att ätas!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2022

Dillgratinerad torsk med pepparrot

Ingredienser

2 portioner
300 g färsk torskfilé
salt
peppar
1 msk riven pepparrot
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
450 g potatis
1/2 kruka krispsallad
1/2 dl strimlade soltorkade tomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Inte jättegott. Såsen blev mer som ett kladd än en sås.

Madelene

2024-09-18

Lite mera creme fraiche och rejält med Pepparrot så blev det smaskens

Hans-gunnar

2024-03-14

Inget jag kommer att laga igen.

Eva-lena

2023-02-10

Näringsvärde per portion

Energi2920 KJ / 697 kCal
Fett41 g
Salt2 g
Kolhydrater42 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsbakad tacotorsk med potatismos
Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med dill- och citronsås
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pestobakad torskgratäng med tomat
Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med örtsås
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med paprika
Betyg 3.8 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng och gurka
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga