Torsk med räkor, grön sparris och brynt salviasmör

Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
4
Torsk med räkor, grön sparris och brynt salviasmör

Denna torsk piffas till med de färska räkorna, den kokta sparrisen samt rädisor. Smaksätt genom att tillföra det brynta salviasmöret samt riven pepparrot. Servera tillsammans med färskpotatis och du får en trevlig vår- eller sommarmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Torsk med räkor, grön sparris och brynt salviasmör

Ingredienser

4 portioner
4   portionsbitar torsk (Krav- eller MSC-märkt, à 140 g)
500 g  räkor med skal
2   liter vatten
3/4 dl  salt
400 g  grön färsk sparris
4   rädisor
1 dl  riven pepparrot
salt

Brynt salviasmör

1   kruka salviablad
100 g  smör

Till servering

kokt färskpotatis
citronklyftor

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Vi firar våren med denna supergoda och enkla vårmiddag

Ingrid

2021-05-13

En underbar rätt! Så enkel att göra och så god!

Gunilla

2020-03-28

En favorit som jag gör med jämna mellanrum. Brynt smör och salvia är beroendeframkallande. Den rivna pepparroten är onödig den krockar med salviasmaken.

Kerstin

2014-02-03

Näringsvärde per portion

Energi2056 KJ / 491 kCal
Fett22 g
Salt3.21 g
Kolhydrater31 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillad torsk med potatissallad och sockergrillad lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparrissoppa med räkor och pepparrot
Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad sparris i parmaskinka med färskost
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med pepparrot och stomp
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med örtcrumble och fetatsatsiki
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga