Torsk med räkor, grön sparris och brynt salviasmör
Denna torsk piffas till med de färska räkorna, den kokta sparrisen samt rädisor. Smaksätt genom att tillföra det brynta salviasmöret samt riven pepparrot. Servera tillsammans med färskpotatis och du får en trevlig vår- eller sommarmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar torsk (Krav- eller MSC-märkt, à 140 g)
500 g räkor med skal
2 liter vatten
3/4 dl salt
400 g grön färsk sparris
4 rädisor
1 dl riven pepparrot
salt
Brynt salviasmör
1 kruka salviablad
100 g smör
Till servering
kokt färskpotatis
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2056 KJ / 491 kCal
Fett22 g
Salt3.21 g
Kolhydrater31 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi firar våren med denna supergoda och enkla vårmiddag
Ingrid
2021-05-13En underbar rätt! Så enkel att göra och så god!
Gunilla
2020-03-28En favorit som jag gör med jämna mellanrum. Brynt smör och salvia är beroendeframkallande. Den rivna pepparroten är onödig den krockar med salviasmaken.
Kerstin
2014-02-03