Torsk med räkor, grön sparris och brynt salviasmör

11
3
Torsk med räkor, grön sparris och brynt salviasmör

Denna torsk piffas till med de färska räkorna, den kokta sparrisen samt rädisor. Smaksätt genom att tillföra det brynta salviasmöret samt riven pepparrot. Servera tillsammans med färskpotatis och du får en trevlig vår- eller sommarmiddag.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Torsk med räkor, grön sparris och brynt salviasmör

Ingredienser

4 portioner
4
portionsbitar torsk (Krav- eller MSC-märkt, à 140 g)
500 g
räkor med skal
2
liter vatten
3/4 dl
salt
400 g
grön färsk sparris
4
rädisor
1 dl
riven pepparrot
-
salt

Brynt salviasmör

1
kruka salviablad
100 g
smör

Till servering

kokt färskpotatis
citronklyftor

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Gunilla

3/28/2020

En underbar rätt! Så enkel att göra och så god!

Kerstin

2/3/2014

En favorit som jag gör med jämna mellanrum. Brynt smör och salvia är beroendeframkallande. Den rivna pepparroten är onödig den krockar med salviasmaken.

Maria

3/25/2012

Riktigt gott, kommer laga igen. Bra mat när man skall ha många gäster.

Näringsvärde per portion

Energi 2056 KJ / 491 kCal
Fett 22 g
Salt 3.21 g
Kolhydrater 31 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept