Torsk med räkor, grön sparris och brynt salviasmör

13
4
Torsk med räkor, grön sparris och brynt salviasmör

Denna torsk piffas till med de färska räkorna, den kokta sparrisen samt rädisor. Smaksätt genom att tillföra det brynta salviasmöret samt riven pepparrot. Servera tillsammans med färskpotatis och du får en trevlig vår- eller sommarmiddag.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Torsk med räkor, grön sparris och brynt salviasmör

Ingredienser

4 portioner
4
portionsbitar torsk (Krav- eller MSC-märkt, à 140 g)
500 g
räkor med skal
2
liter vatten
3/4 dl
salt
400 g
grön färsk sparris
4
rädisor
1 dl
riven pepparrot
-
salt

Brynt salviasmör

1
kruka salviablad
100 g
smör

Till servering

kokt färskpotatis
citronklyftor

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Ingrid

2021-05-13

Vi firar våren med denna supergoda och enkla vårmiddag

Gunilla

2020-03-28

En underbar rätt! Så enkel att göra och så god!

Kerstin

2014-02-03

En favorit som jag gör med jämna mellanrum. Brynt smör och salvia är beroendeframkallande. Den rivna pepparroten är onödig den krockar med salviasmaken.

Näringsvärde per portion

Energi 2056 KJ / 491 kCal
Fett 22 g
Salt 3.21 g
Kolhydrater 31 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept