Grillad torsk med potatissallad och sockergrillad lök

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Grillad torsk med potatissallad och sockergrillad lök

Denna grillade torsk blir en fräsch måltid tillsammans med kokt potatis och den sockergrillade löken. Servera med ägg, dill och citron och tänk på att alltid köpa miljömärkt torsk. Smaklig måltid!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Grillad torsk med potatissallad och sockergrillad lök

Ingredienser

4 portioner
800 g  välskrubbad färskpotatis
1   knippe dill
2   ägg
50 g  smör
8   färska lökar (8 st motsvarar ca 800 g)
2 msk  florsocker
4   portionsbitar torsk Krav- eller MSC-märkt (à 130 g)
rumsvarmt smör att pensla torsken med
1 tsk  salt
1 krm  peppar
8   ansjovisfiléer

Till servering

2 dl  gräddfil
dillvippa
citronklyftor

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägghalvorna.

Gör så här

Tips

Passa torsken noga och ta hellre av den lite för tidigt än för sent.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Laxpaté
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås
Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grön sparris med räkröra
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörrebröd ansjovis royal
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Rimmad torsk med ansjovismajonnäs
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga