Grillad torsk med potatissallad och sockergrillad lök

Denna grillade torsk blir en fräsch måltid tillsammans med kokt potatis och den sockergrillade löken. Servera med ägg, dill och citron och tänk på att alltid köpa miljömärkt torsk. Smaklig måltid!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Ingredienser
4 portioner
800 g välskrubbad färskpotatis
1 knippe dill
2 ägg
50 g smör
8 färska lökar (8 st motsvarar ca 800 g)
2 msk florsocker
4 portionsbitar torsk Krav- eller MSC-märkt (à 130 g)
rumsvarmt smör att pensla torsken med
1 tsk salt
1 krm peppar
8 ansjovisfiléer
Till servering
2 dl gräddfil
dillvippa
citronklyftor
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägghalvorna.
Gör så här
Tips
Passa torsken noga och ta hellre av den lite för tidigt än för sent.
Har du lagat receptet?
Kommentarer