Lättrimmad torsk med dill och fänkålssallad samt gräddfilsstomp

7
2
Lättrimmad torsk med dill och fänkålssallad samt gräddfilsstomp

Det här klassiska sättet att tillaga fisk på ger en fisk som blir fastare i köttet och mer smakrikt. Tillbehören; citron, gräddfilsstomp, fänkålssallad och pepparrot gör det här till en fräsch och lätt fiskrätt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012

Lättrimmad torsk med dill och fänkålssallad samt gräddfilsstomp

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar torsk
1 msk salt att krydda torsken
900 g mjölig potatis
2 dl gräddfil
2 msk riven, färsk pepparrot
1/2 citron
salt och peppar

Fänkålssallad

1 fänkål
1/2 gurka
1 kruka dill
3 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Kockknepet: rimmad torsk.
Lägg torsken i saltlag över natten så blir torsken fastare och smakrikare. Till saltlagen behövs 1 liter vatten, 1,5 msk salt och 1 tsk socker (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Birgitta

2022-02-06

Enkel och riktigt god rätt.

Ellinor

2012-01-15

Otroligt god rätt. Hela familjen blev glatt överraskad. Normalt sett gillar jag inte pepparrot men oj vad gott det blev. Gör gärna om denna rätt. Jag använde kockknepet och rimmade över natten. Rekommenderar denna rätt.

Näringsvärde per portion

Energi -1 KJ / -1 kCal
Fett 11.3 g
Kolhydrater 60 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden