Lättrimmad torsk med dill och fänkålssallad samt gräddfilsstomp
Det här klassiska sättet att tillaga fisk på ger en fisk som blir fastare i köttet och mer smakrikt. Tillbehören; citron, gräddfilsstomp, fänkålssallad och pepparrot gör det här till en fräsch och lätt fiskrätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar torsk
1 msk salt att krydda torsken
900 g mjölig potatis
2 dl gräddfil
2 msk riven, färsk pepparrot
1/2 citron
salt
peppar
Fänkålssallad
1 fänkål
1/2 gurka
1 kruka dill
3 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi-1 KJ / -1 kCal
Fett11.3 g
Kolhydrater60 g
Protein34 g
Kommentarer
Enkel och riktigt god rätt.
Birgitta
2022-02-06Otroligt god rätt. Hela familjen blev glatt överraskad. Normalt sett gillar jag inte pepparrot men oj vad gott det blev. Gör gärna om denna rätt. Jag använde kockknepet och rimmade över natten. Rekommenderar denna rätt.
Ellinor
2012-01-15