Torsk med pepparrot och stomp
Till den ugnsstekta torsken serveras här en härlig potatisstomp med crème fraiche. Salladen består av gurka, dill och fänkål, tre ingredienser som passar utmärkt till fisk. Alltsammans serveras med färskriven pepparrot och citronklyftor till. En fiskrätt som heter duga!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2014
Ingredienser
4 portioner
600 g torsk
Stomp
900 g mjölig potatis
2 dl gräddfil
salt
peppar
2 msk riven, färsk pepparrot
1/2 citron
Fänkålssallad
1 fänkål
1/2 gurka
1 kruka dill
2 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1975 KJ / 470 kCal
Fett14 g
Salt1.4 g
Kolhydrater47 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Testar gärna!
Max
2019-07-31Verkar lätt lagat och alla ingredienser är ju goda så det gagnar nog för en god rätt.🥒
Jan
2018-01-29