Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk med pepparrot och stomp

Till den ugnsstekta torsken serveras här en härlig potatisstomp med crème fraiche. Salladen består av gurka, dill och fänkål, tre ingredienser som passar utmärkt till fisk. Alltsammans serveras med färskriven pepparrot och citronklyftor till. En fiskrätt som heter duga!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Fänkålssallad: Ansa och skiva fänkålen så tunt som möjligt, använd gärna en mandolin eller osthyvel. Skala och skär gurkan i långa remsor med potatisskalare. Hacka dillen grovt. Värm fänkålen i matfettet i en kastrull och krydda med salt. Blanda ner gurkan och dillen.
  5. Torsk: Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen och stek ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  6. Skala och riv pepparroten och skär citronen i klyftor.
  7. Stomp: Krossa potatisen och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera torsken med gräddfil, stomp, fänkålssallad, pepparrot och citronklyftor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (inehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torsk
Stomp
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 dl gräddfil
  • salt och peppar
  • 2 msk riven, färsk pepparrot
  • 1/2 citron
Fänkålssallad
  • 1 fänkål
  • 1/2 gurka
  • 1 kruka dill
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1742 kJ / 416 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer