Torsk med pepparrot och stomp

Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
2
Torsk med pepparrot och stomp

Till den ugnsstekta torsken serveras här en härlig potatisstomp med crème fraiche. Salladen består av gurka, dill och fänkål, tre ingredienser som passar utmärkt till fisk. Alltsammans serveras med färskriven pepparrot och citronklyftor till. En fiskrätt som heter duga!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2014

Torsk med pepparrot och stomp

Ingredienser

4 portioner
600 g  torsk

Stomp

900 g  mjölig potatis
2 dl  gräddfil
salt och peppar
2 msk  riven, färsk pepparrot
1/2   citron

Fänkålssallad

1   fänkål
1/2   gurka
1   kruka dill
2 msk  smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (inehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Testar gärna!

Max

2019-07-31

Verkar lätt lagat och alla ingredienser är ju goda så det gagnar nog för en god rätt.🥒

Jan

2018-01-29

Näringsvärde per portion

Energi1975 KJ / 470 kCal
Fett14 g
Salt1.4 g
Kolhydrater47 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Rökt lax med äppelcrudité och kavringskrisp
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Snabburgare och grovt potatismos i tunnbröd
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Eldig räkcocotte med pepparrot
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syrlig fänkålssallad med pepparrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga