Torsk med pepparrot och stomp

19
2
Torsk med pepparrot och stomp

Till den ugnsstekta torsken serveras här en härlig potatisstomp med crème fraiche. Salladen består av gurka, dill och fänkål, tre ingredienser som passar utmärkt till fisk. Alltsammans serveras med färskriven pepparrot och citronklyftor till. En fiskrätt som heter duga!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2014

Torsk med pepparrot och stomp

Ingredienser

4 portioner
600 g
torsk

Stomp

900 g
mjölig potatis
2 dl
gräddfil
-
salt och peppar
2 msk
riven, färsk pepparrot
1/2
citron

Fänkålssallad

1
fänkål
1/2
gurka
1
kruka dill
2 msk
smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (inehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Max

2019-07-31

Testar gärna!

Jan

2018-01-29

Verkar lätt lagat och alla ingredienser är ju goda så det gagnar nog för en god rätt.🥒

Näringsvärde per portion

Energi 1975 KJ / 470 kCal
Fett 14 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 47 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept