Fjällröding med sparris och pepparrot
Vad gör fisken om inte tillbehören? Stekt sparris som fått kryddats upp med salt och peppar är det ena, och riven pepparrot det andra. Servera dessutom fluffigt potatismos till den saftiga rödingen och middagen är komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2021
Ingredienser
2 portioner
Mos
450 g potatis
1 dl mjölk
250 g grön sparris
1 msk riven pepparrot
350 g fjällrödingfiléer
1/2 msk olja
salt
peppar
2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2717 KJ / 650 kCal
Fett30 g
Salt1.5 g
Kolhydrater46 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Rätten med röding, pepparrot, sparris och potatis är supergod. 5/5. Varför Sophie skriver "pulvermos? Kom igen!" är minst sagt besynnerligt eftersom receptet inte innehåller något pulvermos. Ser inte inspirerande ut skriver Christina. Jag undrar om hon lagat rätten? Nöjd Birgitta
Birgitta
2022-07-24Pulvermos?! Kom igen!
Sophie
2021-01-11ser inte inspirerande ut 2 ½ *
Christina
2020-06-11