UNDER 30 MIN | Medel

Fjällröding med sparris och pepparrot

Vad gör fisken om inte tillbehören? Stekt sparris som fått kryddats upp med salt och peppar är det ena, och riven pepparrot det andra. För att snabba på tillagningstiden lite äter du fisken ihop med färdigt potatismos, och du minimerar stunden framför spisen, och får mer tid till att faktiskt äta maten!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm moset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa sparrisen och riv pepparroten.
  3. Stek rödingen och sparrisen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Fisken är klar när den har en innertemperatur på 54°C.
  4. Lyft upp fisk och sparris från stekpannan. Smält smöret i pannan.
  5. Servera rödingen med mos, sparris, smält smör och pepparrot.

För alla

Kontrollera noga innehållet i potatismoset.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 förp färdigt potatismos (à 350 g)
  • 250 g grön sparris
  • 1 msk riven pepparrot
  • 350 g fjällrödingfiléer
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 msk smör

Näringsvärde
Per portion

Energi 2482 kJ / 594 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept