Torsk med kaviarkräm

10
2
Torsk med kaviarkräm

En härlig husmansrätt som är väldigt god i all sin enkelhet: Smörstekt torskfilé med en delikat kaviarkräm gjord på smetana och kaviar. Servera den perfekt tillagade fisken med ångande nykokt potatis, hackad rödlök och krispiga gröna gurkstavar. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2017

Torsk med kaviarkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Kaviarkräm

1/2 dl
kaviar
2 dl
smetana
-
salt och peppar

Grönsaker

1
rödlök
1
gurka

Fisk

ca 600 g
torskfilé
1 msk
smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd smetana och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Blanda lökhacket i kaviarkrämen.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Johanna

2017-03-28

Supergott! Vi pressade potatisen till och gjorde fisken i ugn istället, kommer absolut att göra igen!

Jennie

2017-03-22

Blandade rödlöken i såsen, mums vad gott! En god rätt som uppskattades av alla i familjen.

Näringsvärde per portion

Energi 2528 KJ / 602 kCal
Fett 29.1 g
Salt 3.39 g
Kolhydrater 47.6 g
Protein 34.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept