Torsk med kaviarkräm
En härlig husmansrätt som är väldigt god i all sin enkelhet: Smörstekt torskfilé med en delikat kaviarkräm gjord på smetana och kaviar. Servera den perfekt tillagade fisken med ångande nykokt potatis, hackad rödlök och krispiga gröna gurkstavar. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Kaviarkräm
1/2 dl kaviar
2 dl smetana
salt
peppar
Grönsaker
1 rödlök
1 gurka
Fisk
ca 600 g torskfilé
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2528 KJ / 602 kCal
Fett29.1 g
Salt3.39 g
Kolhydrater47.6 g
Protein34.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Vi pressade potatisen till och gjorde fisken i ugn istället, kommer absolut att göra igen!
Johanna
2017-03-28Blandade rödlöken i såsen, mums vad gott! En god rätt som uppskattades av alla i familjen.
Jennie
2017-03-22