Sprödbakad torsk med cornichonskräm
Vilken tur att kvällens rätt är enkel att tillaga, så du får mer tid att njuta med familjen inför helgmyset. Medan fisken bakas färdigt i ugnen, och potatisen kokas på plattan svänger du enkelt ihop kvällens sås på smetana och hackad cornichons. Gurkstavarna kan du sedan äta som komplement till rätten, eller dippa lite i såsen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
1 dl cornichons
2 dl smetana
salt
peppar
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3319 KJ / 790 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater83 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer