Sprödbakad torsk med cornichonskräm

2
0
Sprödbakad torsk med cornichonskräm

Vilken tur att kvällens rätt är enkel att tillaga, så du får mer tid att njuta med familjen inför helgmyset. Medan fisken bakas färdigt i ugnen, och potatisen kokas på plattan svänger du enkelt ihop kvällens sås på smetana och hackad cornichons. Gurkstavarna kan du sedan äta som komplement till rätten, eller dippa lite i såsen!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2019

Sprödbakad torsk med cornichonskräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2
förp sprödbakad torsk (à 360 g)
1 dl
cornichons
2 dl
smetana
-
salt
-
peppar
1
gurka

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3319 KJ / 790 kCal
Fett 36 g
Salt 1 g
Kolhydrater 83 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept