UNDER 45 MIN | Medel

Sprödbakad torsk med cornichonskräm

Vilken tur att kvällens rätt är enkel att tillaga, så du får mer tid att njuta med familjen inför helgmyset. Medan fisken bakas färdigt i ugnen, och potatisen kokas på plattan svänger du enkelt ihop kvällens sås på smetana och hackad cornichons. Gurkstavarna kan du sedan äta som komplement till rätten, eller dippa lite i såsen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Lägg fisken på en plåt och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
  4. Hacka cornichons och blanda med smetanan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär gurkan i stavar.
  6. Servera fisken med potatis, cornichonskräm och gurka.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
  • 1 dl cornichons
  • 2 dl smetana
  • salt
  • peppar
  • 1 gurka

Näringsvärde
Per portion

Energi 3319 kJ / 790 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept