Fiskburgare med rostad lökdipp
När magarna kurrar är det smidigt att snabbt får fram middagen på bordet! Om det dessutom är krispiga fiskburgare som står på menyn kan man anta att det inte kommer kivas om middagen. Ät burgarna tillsammans med krispig sallad, tomater och gör stavar av morötter. Sväng ihop en lökdipp, för sås - det måste man ju ha till sin burgare!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2020
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
1/2 msk olja
salt
peppar
2 förp färdigpanerad fisk (gärna plattfisk, à 230 g)
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 kruka grönsallad
1/2 påse morötter (à 500 g)
Dipp
2 dl smetana
1 msk mjölk
3/4 dl rostad lök
4 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3602 KJ / 856 kCal
Fett42 g
Salt3 g
Kolhydrater91 g
Protein24 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer