Fiskburgare med rostad lökdipp

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Fiskburgare med rostad lökdipp

När magarna kurrar är det smidigt att snabbt får fram middagen på bordet! Om det dessutom är krispiga fiskburgare som står på menyn kan man anta att det inte kommer kivas om middagen. Ät burgarna tillsammans med krispig sallad, tomater och gör stavar av morötter. Sväng ihop en lökdipp, för sås - det måste man ju ha till sin burgare!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2020

Fiskburgare med rostad lökdipp

Ingredienser

4 portioner
600 g potatis
1/2 msk olja
salt
peppar
2 förp färdigpanerad fisk (gärna plattfisk, à 230 g)
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 kruka grönsallad
1/2 påse morötter (à 500 g)

Dipp

2 dl smetana
1 msk mjölk
3/4 dl rostad lök
4 hamburgerbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3602 KJ / 856 kCal
Fett42 g
Salt3 g
Kolhydrater91 g
Protein24 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fisk-ish burgare med klyftpotatis
Betyg 3.8 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisk-ish med persiljesmör, ärter och potatis
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk-ish pinnar med currysmetana
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk-ish med kryddyoghurt
Betyg 2.4 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskburgare med dip och klyftisar
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färslimpa med tomatsås och oliver
Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga