Fiskburgare med rostad lökdipp

7
0
Fiskburgare med rostad lökdipp

När magarna kurrar är det smidigt att snabbt får fram middagen på bordet! Om det dessutom är krispiga fiskburgare som står på menyn kan man anta att det inte kommer kivas om middagen. Ät burgarna tillsammans med krispig sallad, tomater och gör stavar av morötter. Sväng ihop en lökdipp, för sås - det måste man ju ha till sin burgare!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2020

Fiskburgare med rostad lökdipp

Ingredienser

4 portioner
600 g
potatis
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
2
förp färdigpanerad fisk (gärna plattfisk, à 230 g)
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1/2
kruka grönsallad
1/2
påse morötter (à 500 g)

Dipp

2 dl
smetana
1 msk
mjölk
3/4 dl
rostad lök
4
hamburgerbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisken och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök och bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av dippen med lite sweet chilisås.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3602 KJ / 856 kCal
Fett 42 g
Salt 3 g
Kolhydrater 91 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept