UNDER 30 MIN | Medel

Fiskburgare med rostad lökdipp

När magarna kurrar är det smidigt att snabbt får fram middagen på bordet! Om det dessutom är krispiga fiskburgare som står på menyn kan man anta att det inte kommer kivas om middagen. Ät burgarna tillsammans med krispig sallad, tomater och gör stavar av morötter. Sväng ihop en lökdipp, för sås - det måste man ju ha till sin burgare!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i klyftor och blanda dem med olja, salt och peppar. Häll ut på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter. Värm fisken på plåten tillsammans med potatisen de sista 12 minuterna.
  3. Skär tomaterna i skivor och plocka loss salladsbladen. Skala och skär morötterna i stavar.
  4. Dipp: Blanda smetana med mjölken och rör i rostad lök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera fisken i bröden med alla tillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisken och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök och bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Smaka gärna av dippen med lite sweet chilisås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 förp färdigpanerad fisk (gärna plattfisk, à 230 g)
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1/2 kruka grönsallad
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
Dipp
  • 2 dl smetana
  • 1 msk mjölk
  • 3/4 dl rostad lök
  • 4 hamburgerbröd

Näringsvärde
Per portion

Energi 3602 kJ / 856 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept