Torsk med frasigt täcke och citronsås

101
19
Torsk med frasigt täcke och citronsås

Torsken får ett täcke av paprikapulver, ströbröd, persilja och ost innan den bakas i ugnen. Den serveras sedan med en kall sås av gräddfil och citronskal, haricots verts och kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2012

Torsk med frasigt täcke och citronsås

Ingredienser

4 portioner
600 g torsk
900 g potatis
1/2 tsk salt
1 krm peppar
25 g smör eller margarin
1 tsk paprikapulver
1 dl ströbröd
1 dl hackad persilja
1 1/2 dl riven ost
1 citron
3 dl gräddfil
250 g haricots verts (bönor)

Till servering

potatis
citronsås
haricots verts och citronklyftor

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein, gluten och laktos men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: Välj mervärdesmärkt fisk och halvera mängden ost. Detta leder till en fjärdedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

101

Kommentarer

Sofia

2020-06-22

Bytte paprikapulvret mot kapris och det blev också jättegott!

Susanne

2020-02-16

Supergott! Provade Panko istf ströbröd och det blev jättehärlig konsistens.

Johanna

2018-10-11

Supergott! Riktigt med salt och pressad citron på fisken innan den åkte in i ugnen!

Näringsvärde per portion

Energi 2394 KJ / 577 kCal
Fett 20 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden