Torsken får ett täcke av paprikapulver, ströbröd, persilja och ost innan den bakas i ugnen. Den serveras sedan med en kall sås av gräddfil och citronskal, haricots verts och kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
3 2012
Rätten innehåller mjölkprotein, gluten och laktos men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mer klimaträtt: Välj mervärdesmärkt fisk och halvera mängden ost. Detta leder till en fjärdedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sofia
2020-06-22Bytte paprikapulvret mot kapris och det blev också jättegott!
Susanne
2020-02-16Supergott! Provade Panko istf ströbröd och det blev jättehärlig konsistens.
Johanna
2018-10-11Supergott! Riktigt med salt och pressad citron på fisken innan den åkte in i ugnen!