Torsk med frasigt täcke och citronsås

Torsken får ett täcke av paprikapulver, ströbröd, persilja och ost innan den bakas i ugnen. Den serveras sedan med en kall sås av gräddfil och citronskal, haricots verts och kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2012

Ingredienser
4 portioner
600 g torsk
900 g potatis
1/2 tsk salt
1 krm peppar
25 g smör eller margarin
1 tsk paprikapulver
1 dl ströbröd
1 dl hackad persilja
1 1/2 dl riven ost
1 citron
3 dl gräddfil
250 g haricots verts (bönor)
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2362 KJ / 564 kCal
Fett20 g
Salt1.7 g
Kolhydrater49 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott, kryddade lite extra med citronpeppar.
Annette
2025-04-13Jag mixade några formbrödskivor istället för att använda ströbröd. Otroligt gott, till och med barnen bad mig göra det igen och de är normalt INTE förtjusta i fisk. Serverade potatismos och rivna morötter till. Nästa gång gör jag mer ’topping’.
Carola
2025-03-24Svårt avog till ströbröd överlag… tog mandel istället. Mums!
Linda
2024-05-06