Panerad rotselleri med gröna bönor och hollandaise

5
4
Panerad rotselleri med gröna bönor och hollandaise

En ljuvlig vegorätt där skivor av rotselleri paneras och steks tills gyllene och krispiga och serveras tillsammans med gröna bönor och en len, krämig hollandaisesås.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Panerad rotselleri med gröna bönor och hollandaise

Ingredienser

4 portioner

Panerad rotselleri

1 liten rotselleri (à ca 600 g)
2 krm salt
3 dl matyoghurt (à 10%)
ca 1 dl vetemjöl
olja (till stekning)

Bönor

500 g färska salladsärtor eller haricots verts (bönor)
2 msk smör
1 msk färskpressad citronjuice

Hollandaise

300 g smör
4 äggulor
1 dl färskpressad citronjuice (1 dl juice motsvarar ca 2 citroner)

Till servering

rädisor

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.

Gör så här

Tips

Spara de överblivna äggvitorna i kylskåpet i upp till fem dagar eller frys in.
Det funkar även fint att använda frysta bönor.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Elin

2021-10-18

Jättegott! Jag stekte utan att torka av yoghurten, valde dock att köra utan mjöl på. Var dock redo med ett lock då det sprätter olja ordentligt!

Christina

2021-10-17

NEJ och åter NEJ ! Vem hittade på detta ”recept”??????? /Lena i Arvika

Johanna

2021-10-15

Ska man torka av yoghurten från rotsellerin innan den ska vändas i mjöl?

Näringsvärde per portion

Energi 3878 KJ / 927 kCal
Fett 86 g
Salt 2 g
Kolhydrater 26 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept