Panerad rotselleri med gröna bönor och hollandaise
En ljuvlig vegorätt där skivor av rotselleri paneras och steks tills gyllene och krispiga och serveras tillsammans med gröna bönor och en len, krämig hollandaisesås.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021
Ingredienser
4 portioner
Panerad rotselleri
1 liten rotselleri (à ca 600 g)
2 krm salt
3 dl matyoghurt (à 10%)
ca 1 dl vetemjöl
olja (till stekning)
Bönor
500 g färska salladsärtor eller haricots verts (bönor)
2 msk smör
1 msk färskpressad citronjuice
Hollandaise
300 g smör
4 äggulor
1 dl färskpressad citronjuice (1 dl juice motsvarar ca 2 citroner)
Till servering
rädisor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3878 KJ / 927 kCal
Fett86 g
Salt2 g
Kolhydrater26 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt sur holandasie
Martina
2022-04-12Jättegott! Jag stekte utan att torka av yoghurten, valde dock att köra utan mjöl på. Var dock redo med ett lock då det sprätter olja ordentligt!
Elin
2021-10-18NEJ och åter NEJ ! Vem hittade på detta ”recept”??????? /Lena i Arvika
Christina
2021-10-17