UNDER 30 MIN | Medel

Parmesan- och pankobönor

På jakt efter ett frasigt och grönt snacks till drinken? Då kan vi varmt rekommendera att panera haricots verts i parmesan och det asiatiska ströbrödet panko. På med lite olja och in i ugnen! Nu har du strax en hel hög fantastiskt goda parmesan- och pankobönor.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa ihop ägg och salt. Blanda panko och parmesan.
  3. Doppa bönorna först i ägg och sedan i pankon. Sprid ut på en bakpappersklädd plåt. Ringla över oljan. Ställ in i mitten av ugnen tills de är gyllene ca 10 minuter.
  4. Servera gärna parmesan- och pankobönorna med Chilimajonnäs.

För alla

Fri från laktos, men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt panko med glutenfritt ströbröd.

Näringsvärdet är baserat på hela mängden av Parmesan- och pankobönor.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 1 dl riven parmesanost
  • 250 g färska haricots verts
  • 2 msk rapsolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2443 kJ / 872 kCal