Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Parmesan- och pankobönor

På jakt efter ett frasigt och grönt snacks till drinken? Då kan vi varmt rekommendera att panera haricots verts i parmesan och det asiatiska ströbrödet panko. På med lite olja och in i ugnen! Nu har du strax en hel hög fantastiskt goda parmesan- och pankobönor.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa ihop ägg och salt. Blanda panko och parmesan.
  3. Doppa bönorna först i ägg och sedan i pankon. Sprid ut på en bakpappersklädd plåt. Ringla över oljan. Ställ in i mitten av ugnen tills de är gyllene ca 10 minuter.
  4. Servera gärna parmesan- och pankobönorna med Chilimajonnäs.

För alla

Fri från laktos, men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt panko med glutenfritt ströbröd.

Näringsvärdet är baserat på hela mängden av Parmesan- och pankobönor.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 1 dl riven parmesanost
  • 250 g färska haricots verts
  • 2 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2443 kJ / 872 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer