Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sesampanerad strömming med haricots verts

Du panerar den klassiska svensk strömmingen med knapriga sesamfrön och steker den därefter tills den får en fin färg. Olivolja- och vitlöksstekta haricots verts ger tallriken en färgklick och tillsammans med pasta eller ris så är middagen fulländad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda strömmingen i en skål med maizena, äggvita och sesamfrö.
  2. Hetta upp en stekpanna med oljan och stek filéerna i omgångar. Lägg över på ett hushållspapper att rinna av. Salta lätt.
  3. Skölj hastigt av bönorna i hett vatten. Låt rinna av.
  4. Fräs bönorna i lite olja med vitlöken i 2-3 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera med nudlar eller ris.

I näringsberäkningen ingår äggnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g strömmingsfiléer
  • 2 - ca 2 1/2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 äggvita
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 dl rapsolja
  • 1 förp frysta haricots verts (à 250 g)
  • 1/2 tsk rostad vitlök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2195 kJ / 524 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer