Sesampanerad strömming med haricots verts

1
1
Sesampanerad strömming med haricots verts

Du panerar den klassiska svensk strömmingen med knapriga sesamfrön och steker den därefter tills den får en fin färg. Olivolja- och vitlöksstekta haricots verts ger tallriken en färgklick och tillsammans med pasta eller ris så är middagen fulländad.

Sesampanerad strömming med haricots verts

Ingredienser

4 portioner
400 g strömmingsfiléer
ca 2 - 2 1/2 msk majsstärkelse
1 äggvita
2 msk sesamfrö
1 dl rapsolja
1 förp frysta haricots verts (bönor) (à 250 g)
1/2 tsk rostad vitlök
salt och peppar

Gör så här

I näringsberäkningen ingår äggnudlar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Marita

2003-08-07

Jag skulle önska mer kryddor i paneringen.

Näringsvärde per portion

Energi 2195 KJ / 524 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden