Sesampanerad strömming med haricots verts

Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Sesampanerad strömming med haricots verts

Du panerar den klassiska svensk strömmingen med knapriga sesamfrön och steker den därefter tills den får en fin färg. Olivolja- och vitlöksstekta haricots verts ger tallriken en färgklick och tillsammans med pasta eller ris så är middagen fulländad.

Sesampanerad strömming med haricots verts

Ingredienser

4 portioner
400 g strömmingsfiléer
ca 2 - 2 1/2 msk majsstärkelse
1 äggvita
2 msk sesamfrö
1 dl rapsolja
1 förp frysta haricots verts (bönor) (à 250 g)
1/2 tsk rostad vitlök
salt
peppar

Gör så här

00:02:00
I näringsberäkningen ingår äggnudlar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.1 personer har röstat

Kommentar

Jag skulle önska mer kryddor i paneringen.

Marita

2003-08-07

Näringsvärde per portion

Energi2195 KJ / 524 kCal
Fett20.9 g

Testa liknande recept

Strömming med lime och tomat
Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gremolatfylld strömming
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
"Ingeborgare"
Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Dillstekt strömming med potatismos och morotssallad
Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad