Sesampanerad strömming med haricots verts
![Sesampanerad strömming med haricots verts](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13893/cf_259/sesampanerad_stromming_med_haricots_verts.jpg)
Du panerar den klassiska svensk strömmingen med knapriga sesamfrön och steker den därefter tills den får en fin färg. Olivolja- och vitlöksstekta haricots verts ger tallriken en färgklick och tillsammans med pasta eller ris så är middagen fulländad.
![Sesampanerad strömming med haricots verts](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13893/cf_259/sesampanerad_stromming_med_haricots_verts.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g strömmingsfiléer
ca 2 - 2 1/2 msk majsstärkelse
1 äggvita
2 msk sesamfrö
1 dl rapsolja
1 förp frysta haricots verts (bönor) (à 250 g)
1/2 tsk rostad vitlök
salt och peppar
Gör så här
I näringsberäkningen ingår äggnudlar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2195 KJ / 524 kCal
Fett0 g
Kommentar
Jag skulle önska mer kryddor i paneringen.
Marita
2003-08-07