Sesampanerad strömming med haricots verts

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
1
Sesampanerad strömming med haricots verts

Du panerar den klassiska svensk strömmingen med knapriga sesamfrön och steker den därefter tills den får en fin färg. Olivolja- och vitlöksstekta haricots verts ger tallriken en färgklick och tillsammans med pasta eller ris så är middagen fulländad.

Sesampanerad strömming med haricots verts

Ingredienser

4 portioner
400 g  strömmingsfiléer
ca 2 - 2 1/2 msk  majsstärkelse
1   äggvita
2 msk  sesamfrö
1 dl  rapsolja
1   förp frysta haricots verts (bönor) (à 250 g)
1/2 tsk  rostad vitlök
salt och peppar

Gör så här

I näringsberäkningen ingår äggnudlar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Jag skulle önska mer kryddor i paneringen.

Marita

2003-08-07

Näringsvärde per portion

Energi2195 KJ / 524 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Strömming med lime och tomat
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gremolatfylld strömming
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
"Ingeborgare"
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dillstekt strömming med potatismos och morotssallad
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga