Fisk i ugn med citron- och gräslökssås

113
12
Fisk i ugn med citron- och gräslökssås

Fisk i ugn är en lätt och god rätt som kan varieras på många olika sätt. I det här receptet serveras den med en härligt frisk crème fraiche-sås med syrlig citron och gräslök som du enkelt vispar ihop medan fisken ligger i ugnen. Njut med kokt potatis, sås och krispiga haricots verts.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2016

Fisk i ugn med citron- och gräslökssås

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
150 g haricots verts (bönor)

Torsk

600 g vit fisk
salt och peppar
2 dl crème fraiche
1/2 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 citron

Till servering

1/2 cosmopolitansallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

113

Kommentarer

Helen

2022-07-27

Fantastiskt gott. Bytte ur vattnet mot matlagningsgrädde utifrån tidigare kommentarer. Denna rätt kommer vara på vårt matbord flera gånger👍

Jenny

2022-03-13

Jag uteslöt vattnet, tog lite mer gräslök än receptet anger och jag använde citronskal från 2 st citroner. Det blev supergott och min man, ingen älskare av fiskrätter över huvud taget, tog en extra portion och gav måltiden en femma i betyg "på en fyrgradig skala", la han snabbt till.

Anita

2022-02-03

Använde creme fraiche smaksatt med dill & citron istället. Blev gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2113 KJ / 505 kCal
Fett 18 g
Salt 3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden