Fisk i ugn är en lätt och god rätt som kan varieras på många olika sätt. I det här receptet serveras den med en härligt frisk crème fraiche-sås med syrlig citron och gräslök som du enkelt vispar ihop medan fisken ligger i ugnen. Njut med kokt potatis, sås och krispiga haricots verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2016
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott!! Lite tunn i såsen fast jag använde matlagningsgrädde. Nästa gång serverar jag nog såsen bredvid då barnen åt panerad torsk och då var såsen perfekt innan jag la på resten av såsen på fisken innan den skulle in i ugnen.
Doria
2023-08-30Bra recept! Mina barn som inte gillar fisk i vanliga fall, åt tre portioner var, toppen.
Karolina
2023-08-21Hittade detta recept när jag googlade goda såser till torsk. Jag har nu gjort denna rätt flera ggr och det har blivit en favorit. Känns vardags lyxig, enkel att tillaga sååååå god. Jag tog en hel fiskbuljong o bytte vatten mot matlagnings Kelda, och varierar lite med kryddor efter smak och vem som ska äta. / Maria
Ewa
2023-08-09