Fisk i ugn med citron- och gräslökssås
Fisk i ugn är en lätt och god rätt som kan varieras på många olika sätt. I det här receptet serveras den med en härligt frisk crème fraiche-sås med syrlig citron och gräslök som du enkelt vispar ihop medan fisken ligger i ugnen. Njut med kokt potatis, sås och krispiga haricots verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2024
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
150 g haricots verts (bönor) färska eller frysta
Torsk
600 g torsk eller sej
salt
peppar
2 dl crème fraiche
1/2 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 citron
Till servering
1 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2113 KJ / 505 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tycker inte om fisk, men den här var riktigt god! Min 2 årig åt nästan en hel filé och ville ha mer och mer sås!
Dimitra
2024-11-09Enkelt recept. Mycket gott.
Anders fredrik
2024-10-19gjorde som andra tipsade - tog grädde istället och hel fiskbuljong. Nästa gång skulle jag ta även lite dill i såsen.
Rima
2024-09-26